Πολιτική

Λύση στο θέμα με το καθεστώς οικοπέδων γιά στεγαστική αποκατάσταση

Συζητήθηκε την Τετάρτη 1.10.14, στην Βουλή τροπολογία επί νομοσχεδίου του υπουργείου παιδείας η οποία κατατέθηκε από τον βουλευτή Χαλκιδικής Ιωάννη Δριβελέγκα σε συνεργασία με τον βουλευτή Κιλκίς Γιώργο Γεωργαντά που έγινε δεκτή από τον υπουργό και εγκρίθηκε από τη Βουλή, και αφορά στο καθεστώς οικοπέδων, τα οποία παραχωρήθηκαν προς στεγαστική αποκατάσταση με βάση τις διατάξεις του από 24/4/1985 Προεδρικού Διατάγματος.
Σύμφωνα με την εγκριθείσα τροπολογία και το σκεπτικό που ανέλυσε στην ομιλία του στην Βουλή ο Γ.Γεωργαντάς παρέχεται προθεσμία δέκα ετών για να ανεγείρουν κατοικία ώστε να εκπληρωθεί ο σκοπός της αρχικής παραχώρησης.
Υπενθυμίζεται, ότι για το ίδιο θέμα ο κ. Γεωργαντάς είχε αναλάβει πρωτοβουλία και κατέθεσε τροπολογία στην Βουλή τον Ιανουάριο του 2014 σε νομοσχέδιο του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης με την οποία προβλέφθηκε ότι οι κάτοχοι των οικοπέδων της κατηγορίας αυτής δύνανται να καταβάλλουν το 1/3 της αντικειμενικής αξίας των οικοπέδων και να αποκτήσουν οριστικούς τίτλους κυριότητας που δεν θα συνδέονται με την υποχρέωση ανέγερσης κατοικίας.
Η νέα ρύθμιση που προήλθε μετά από την ανωτέρω τροπολογία αποτελεί ουσιαστικά εναλλακτική επιλογή καθώς οι κάτοχοι οικοπέδων, τα οποία παραχωρήθηκαν με τις διατάξεις του από 24/4/1985 Π.Δ. δύνανται είτε να ανεγείρουν κατοικία εντός του οικοπέδου στην προσεχή δεκαετία είτε να καταβάλουν το ένα τρίτο της αντικειμενικής αξίας του οικοπέδου αποκτώντας οριστικό τίτλο ιδιοκτησίας επ’ αυτού.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Αικ.Παναγιωτίδου-Φραγγίδου: «Καθοριστική και στον νομό η συμβολή του ΕΕΣ στην διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας»

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται έντονη κινητικότητα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας ή νομού Κιλκίς. Ειδικότερα, το περιφερειακό […]

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σούλη Καζαντζίδη και Γιώργου Αυτιά μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων γιά της ευρωεκλογές