Πολιτική

ΤΕ Κιλκίς KKE:«Λύση στα προβλήματα θα δώσει η καταπολέμηση των αιτιών»

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με τον γραμματέα της ΤΕ Κιλκίς Κώστα Σιδηρόπουλο και τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κιλκίς και δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Φαχουρίδη, παραβρέθηκε την Δευτέρα 7.3.16 στη σύσκεψη που συγκάλεσε η ένωση νοσοκομειακών ιατρών Κιλκίς (ΕΝΙΚ).
Η σύσκεψη είχε σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων του νοσοκομείου Κιλκίς, τα οποία οξύνονται ημέρα με την ημέρα και αφορούν σε όλους τους τομείς λειτουργίας του (έλλειψη προσωπικού, έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, απλήρωτες ώρες εργασίας, εφημερίες, υποχρηματοδότηση κ.ά.), καθώς και την ανάδειξη της όξυνσης των εν λόγω προβλημάτων λόγω του εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων στην Ειδομένη και γενικότερα στο νομό, οι οποίοι περιθάλπονται στην πλειοψηφία τους στο νοσοκομείο του Κιλκίς.

Στο σχετικο ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:
«….Στην τοποθέτησή του ο Κώστας Σιδηρόπουλος σημείωσε ότι για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να βρεθούν λύσεις, απαιτείται πρώτα απ’ όλα να αναδειχθούν οι αιτίες που το δημιούργησαν. Εξήγησε ότι τόσο η όξυνση των προβλημάτων του νοσοκομείου, όσο και η όξυνση του προσφυγικού, έχουν την αιτία τους στους ανταγωνισμούς των μονοπωλιακών ομίλων, οι οποίοι για να εξασφαλίσουν την διαρκή κερδοφορία τους, στο εσωτερικό των κρατών επιδιώκουν τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, ενώ στο εξωτερικό δε διστάζουν να «βγάλουν και τα όπλα» για να ελέγχουν πλουτοπαραγωγικές πηγές.
Ανέφερε ότι ενώ οι ελληνικές κυβερνήσεις, τόσο η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όσο και οι προηγούμενες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, από τη μία χρηματοδοτούν με διάφορους τρόπους τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, τις ιδιωτικές επιχειρήσεις στον κλάδο της υγείας, τους φαρμακοβιομήχανους, από την άλλη με διάφορα προσχήματα μειώνουν τη χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων ταυτόχρονα με τη μείωση του εισοδήματος της λαϊκής οικογένειας.
Έθεσε το ζήτημα του ότι η λύση του προβλήματος πρέπει να αποτελέσει υπόθεση του λαϊκού κινήματος, να αποτελέσει υπόθεση των σωματείων του νομού, προς την κατεύθυνση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών, που σημαίνει αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, μόνιμο προσωπικό με βάση τις πραγματικές ανάγκες, αύξηση της χρηματοδότησης κ.ά.
Σ’ αυτό το σημείο επισήμανε ότι στον αγώνα και την πάλη των εργαζομένων δεν μπορούν να χωρέσουν άνθρωποι και πολιτικές που έχουν ευθύνες για την προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής όλο το προηγούμενο διάστημα, που στηρίζουν την ιδιωτικοποίηση της υγείας, που κλείνουν τα μάτια τις αιτίες του προσφυγικού ή που σπέρνουν την ξενοφοβία, τον εθνικισμό και το ρατσισμό.
Ο Κώστας Σιδηρόπουλος αναφέρθηκε στη συνολική πρόταση του ΚΚΕ για το Προσφυγικό και για το ζήτημα της Υγείας, τονίζοντας ότι το αίτημα για παροχή ιατροφαρμακευτικής φροντίδας στους πρόσφυγες αποκλειστικά μέσω του κράτους (και όχι μέσω ΜΚΟ ή άλλων ιδιωτικών φορέων) πρέπει να συνδέεται με το αίτημα για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό της χώρας και να στοχεύει στην αιτία που γεννά τα προβλήματα, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, το ίδιο το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Ξεσήκωσε»

Χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου Κρητών «Το Αρκάδι» ήταν αυτό, που, πρώτο μεταξύ πολλών, «άνοιξε» τον «κύκλο» των πολιτιστικών-ψυχαγωγικών εκδηλώσεων της […]

«Φέτος είναι… η ώρα της»

«Ρεύμα», και μάλιστα ισχυρό, η Νατάσα Σωτηριάδου είχε και στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές. Η διαφορά με τις φετινές έγκειται στο […]