Γενικά

Λίγες θέσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Κιλκίς, με… πολλά παράπονα

Παράπονα και διαμαρτυρίες προκάλεσε η διενεργηθείσα την Δευτέρα 14.7.14 κλήρωση γιά την κάλυψη θέσεων των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών Κιλκίς.
Και τούτο, διότι τα παιδιά, που δεν ευνοήθηκαν από αυτήν, είναι πολύ περισσότερα από τα όσα κληρώθηκαν.
Στις αναφορές των ενδιαφερόμενων επισημαίνεται το γεγονός, ότι η κλήρωση αφορούσε σε μόνον εννέα θέσεις από τις συνολικώς δεκαπέντε, καθώς οι έξη καλύφθηκαν από ευπαθείς ομάδες ενώ οι υποβληθείσες αιτήσεις ανήλθαν σε 57!
Επίσης, τονίζεται ότι δεν υπήρξε επαρκής ενημέρωση από πλευράς αρμοδίων γιά το πώς θα διαχειρισθεί το θέμα ο δήμος, ώστε να καλυφθούν περισσότερες ανάγκες.ΓΙΑΝΑΚΟΥΛΑ ΖΙΟΥΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Μιλώντας στον «Μαχητή» η αρμόδια δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Γιαννακούλα-Ζιούτα υπενθύμισε την ύπαρξη του προβλήματος, όσον αφορά στο προσωπικό των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, δεδομένης και της δεσμευτικής απαγόρευσης προσλήψεων έως και το 2016.
«Η δυναμικότητα των σταθμών», τόνισε η κ. Γιαννακούλα-Ζιούτα είναι πολύ συγκεκριμένη, αιτήσεις εγγραφής πολύ περισσότερες.
Το προσωπικό, γιά διάφορες αιτίες, έχει μειωθεί σημαντικά.
Ωστόσο, τα παιδιά, που ήδη φιλοξενούνται, ανέρχονται σε συγκεκριμένο αριθμό, και δεν διαγράφονται.
Όταν κάποια από αυτά φεύγουν, οι κενές θέσεις διατίθενται ύστερα από κλήρωση, εφ’ όσον, φυσικά, εξαιρεθούν από αυτήν οι περιπτώσεις παιδιών από ευπαθείς ομάδες συμπολιτών (πχ ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, χηρεία κλπ).
Σε ό,τι αφορά σ’ αυτήν την διαδικασία, τα πάντα διενεργούνται σύμφωνα με τον νόμο και με διαφάνεια, και εμείς είμαστε πάντα στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου γιά οποιαδήποτε εξήγηση ή απάντηση σε οποιοδήποτε απορία ή ερώτημα».
Η κ. Γιαννακούλα-Ζιούτα απέδωσε τα σημερινά προβλήματα σε επιλογές παρελθουσών διοικήσεων του δήμου, ενώ όσον αφορά στην νέα, δήλωσε ότι θα διαχειρισθεί όλα τα ζητήματα βάσει των δυνατοτήτων, που της παρέχει η γενική οικονομική πολιτική.
«Αυτό έχει να κάνει και με τις αίθουσες και με το προσωπικό και με εξασφάλιση πόρων, με στόχο την εξυπηρέτηση όσο το δυνατόν περισσοτέρων παιδιών σ’ αυτήν την δύσκολη συγκυρία», κατέληξε.

Περισσότερα

Πρόσληψη δύο ατόμων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς προκηρύσσει την πρόσληψη δύο ατόμων για την εκτέλεση του υποέργου «Αρχαιολογία» του έργου, «Αποχετευτικά Δίκτυα αντλιοστάσια – καταθλιπτικοί αγωγοί και εγκατάσταση επεξεργασίας […]

Δείτε ακόμα