Αυγενάκης: «Θα είμαστε η κυβέρνηση που θα βγάλει την χώρα από την παρακμή»
«Αποστολή μας είναι να γίνουμε η κυβέρνηση, που θα βγάλει την χώρα από την παρακμή».
Αυτό υπογραμμίζει ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης σε αποκλειστική συνέντευξή του στο δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» με την ευκαιρία της διεξαχθείσας στην Βουλή συζήτησης επί του πολυνομοσχεδίου και ψήφισης των μέτρων.
Η συνέντευξη έχει ως εξής:
Η Νέα Δημοκρατία όλο αυτό το προηγούμενο διάστημα ζητούσε με επιμονή την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και σήμερα που ολοκληρώνεται λέτε ότι δε θα ψηφίσετε. Δεν είναι αντιφατικό αυτό;
Η ΝΔ είχε και έχει μια υπέυθυνη θέση απέναντι στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η οποία έπρεπε να έχει κλείσει 15 μήνες νωρίτερα. Έπρεπε να είχε κλείσει όταν οι δανειστές δεν ζητούσαν τα αχρείαστα μέτρα που επιβάλλονται σήμερα.
Μετά από τόσους μήνες καταστρεπτικής ολιγωρίας η κυβέρνηση φέρνει μια κάκιστη συμφωνία που συνθλίβει την ελληνική οικογένεια, τους ελεύθερους επαγγελματίες και συλλήβδην ολόκληρη την κοινωνική κα οικονομική ζωή του τόπου και μάλιστα χωρίς ίχνος ευρώ. Όπως καταλαβαίνετε η ΝΔ δεν πρόκειται να αποτελέσει το καθαρτήριο/εξαγνιστήριο της αποτυχίας των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ που φορτώνουν με νέα βάρη τους ασθενέστερους συμπολίτες μας.
Το πολυνομοσχέδιο λέτε ότι συνιστά το 4ο «μνημόνιο». Γιατί;
Διότι, περιλαμβάνει μέτρα και δημοσιονομικούς στόχους πέραν του τέλους του τρίτου «μνημόνιο». Περικλείει μέτρα που δεν βρίσκονταν στο τρίτο «μνημόνιο» και είναι το πιο βαρύ «μνημόνιο» και μάλιστα χωρίς λεφτά. Μέσα σε δύο χρόνια, δύο «μνημόνια»!
Είναι το πιο βαρύ «μνημόνιο», διότι ο λογαριασμός για κάθε νοικοκυριό είναι 3.400 ευρώ, αφού περιλαμβάνει 4,9 δισ. ευρώ νέα μέτρα. Από το «ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα», περάσαμε στο ψηφίζουμε «4,9 δισ. ευρώ νέα μέτρα και με τα δύο χέρια».
Μέτρα που κανείς δεν ζητούσε πριν από ένα χρόνο και φέρουν τη σφραγίδα της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης. Ο συνολικός λογαριασμός Τσίπρα – Καμμένου ανέρχεται στα 14,2 δισ. ευρώ(από τα 12 δις ευρώ παροχές της Θεσσαλονίκης) .9,5 φορές περισσότερα μέτρα από το επάρατο «e – mail Χαρδούβελη»
Στη Νέα Δημοκρατία μιλάτε για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Πιστεύετε πως ο κ. Σώυμπλε ή ο κ. Τόμσεν θα το δεχόταν;
Όσο περισσότερη λιτότητα έχουμε, τόσο η οικονομία θα «βουλιάζει». Γιατί όμως πιστεύουμε ότι μπορούν οι πιστωτές μας να το δεχθούν το αίτημά μας για χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα; Διότι εμείς είμαστε αξιόπιστοι στο σκέλος των μεταρρυθμίσεων.
Εμείς μιλάμε για τάξη στο Κράτος, για ιδιωτικοποιήσεις, για επενδύσεις και δουλειές στην Ελλάδα.
Γιατί δεν το κάνανε με τον Τσίπρα; Γιατί ο κ. Τσίπρας είναι αναξιόπιστος σε όλα τα υπόλοιπα. Διότι, οι Ευρωπαίοι θα συζητήσουν σοβαρά με μια Κυβέρνηση η οποία πραγματικά πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις και όχι με έναν πρωθυπουργό ο οποίος προσποιείται ότι μεταρρυθμίζει τη χώρα και ότι κάνει αλλαγές, την ίδια στιγμή που χτίζει το δικό του κομματικό Κράτος και οικοδομεί τη νέα διαπλοκή.
Εμείς είμαστε αξιόπιστοι, είμαστε φερέγγυοι και θα εφαρμόσουμε στο ακέραιο το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα.
Κατηγορείτε τον Πρωθυπουργό σε όλα τα επιχειρήματα που παρουσιάζει από το «τέλος της λιτότητας» έως την «αντίσταση στους ξένους» και τη «μάχη με τη διαπλοκή». Υπάρχουν τελικά σημεία συγκλίσεων; Εσείς δεν αγκαλιάζετε αυτούς τους στόχους που παρουσιάζει η κυβέρνηση;
Δυστυχώς, έχουμε τη μεγαλύτερη ενορχηστρωμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού που έχει γίνει ποτέ. Ψέμματα, διαπλοκή, παρακμή και αμοραλισμός. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 βασίστηκε σε μύθους και από μύθους συντηρείται. Πρώτος μύθος: Το τέλος της λιτότητας και το «σκίσιμο» των «μνημονίων». Δεύτερος μύθος: Το ψεύτικο εμπόριο πατριωτισμού, την δήθεν αντίσταση στους ξένους και την τάχα ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας. Τρίτος μύθος: Η δήθεν μάχη με το παλιό και τη διαπλοκή.
Και στα τρία έγιναν τα ακριβώς αντίθετα.
Πρώτον, υποσχέθηκαν το τέλος στη λιτότητα και το σκίσιμο των Μνημονίων. Και σήμερα τα υπογράφουν δυο – δυο. Στο αχρείαστο τρίτο Μνημόνιο του 2015 προσθέτουν ένα ακόμα Μνημόνιο το τέταρτο. Εξελέγησαν με υποσχέσεις για παροχές 12 δισ. και επέβαλαν μέτρα 12,5 δισ..
Δεύτερον, παραχώρησαν την εποπτεία του τραπεζικού συστήματος στον SSM για 35 χρόνια. Δέσμευσαν την περιουσία του Δημοσίου, μέσω του Υπερταμείου, για 99 χρόνια.
Τρίτον, υποσχέθηκαν «να τελειώνουν με το παλιό και τη διαπλοκή». Και αποδείχθηκαν οι πιο παλιοί και οι πιο διαπλεκόμενοι. Αναξιοκρατία και κομματικός στρατός στο Δημόσιο, με παράνομες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων. Παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, που καταγγέλλουν οι ίδιες οι δικαστικές ενώσεις. Απόπειρα ελέγχου των Μ.Μ.Ε. με τον αντισυνταγματικό Νόμο Παππά.
Βλέπετε να χάνεται το αίτημα το περί εκλογών τώρα που η Κυβέρνηση έκλεισε την αξιολόγηση;
Ζητούσαμε και συνεχίζουμε να ζητούμε εκλογές. Το αίτημα μας αυτό παραμένει, επειδή όσο παραμένει αυτή η Κυβέρνηση, τόσο μεγαλύτερη ζημιά θα κάνει στη χώρα. Οι εξελίξεις, δυστυχώς, μας δικαιώνουν καθημερινά.
Η αξιολόγηση έκλεισε με 15 μήνες καθυστέρηση, ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα δεν πήρε τίποτα. Ούτε καν στο χρέος έχει πάρει κάτι ακόμα. Ούτε καν το Q.E.. Η ποσοτική χαλάρωση – στην οποία είναι αυτονόητο ότι θα έπρεπε να είχαμε μπει – ούτε αυτή ακόμα δεν έχει εξασφαλιστεί.
Το αίτημα για πολιτική αλλαγή παραμένει επίκαιρο και πολύ ουσιαστικό. Αποστολή μας είναι να γίνουμε η κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από την παρακμή. Που θα φέρει ξανά την δυναμική ανάπτυξη. Η κυβέρνηση που θα φέρει ξανά αισιοδοξία, υπερηφάνεια στην χώρα και χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων.