Γενικά

Ε.Αναστασιάδου: Χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις παραχωρήθηκε το δημοτικό στάδιο Κιλκίς στον Απόλλωνα Πόντου

Της Ελένης (Λένας) Αναστασιάδου*

Δεν υπήρξαν οι νόμιμες προϋποθέσεις γιά την παραχώρηση του δημοτικού σταδίου Κιλκίς από τον δήμο Κιλκίς στον Απόλλωνα Πόντου, που συμμετέχει στο πρωτάθλημα β΄ εθνικής κατηγορίας («Σούπερληγκ 2») και στο κύπελλο Ελλάδος.

Η άδεια λειτουργίας, που είναι σε ισχύ για το συγκεκριμένο στάδιο, έχει εκδοθεί το 2016 από την αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης και αναφέρει, ότι επιτρέπονται αγώνες ποδοσφαίρου πλην ανωτάτων εθνικών κατηγοριών εθνικού πρωταθλήματος.

Επίσης, η κατηγορία του παραπάνω γηπέδου με βάση την 188/2018 απόφαση δημοτικού συμβουλίου είναι β2. Σύμφωνα με το άρθρο 56Α του ν.2725/1999 αθλητικές εγκαταστάσεις ομάδας β2 είναι υπαίθριες εγκαταστάσεις από 500 μέχρι 5.000 θεατών, όπου διεξάγονται αγώνες εθνικών κατηγοριών.

Ωστόσο, για να διεξαχθούν αγώνες επαγγελματικών κατηγοριών στο συγκεκριμένο στάδιο, θα πρέπει αυτό να αλλάξει κατηγορία και να αδειοδοτηθεί ως ομάδας γ1, δηλαδή υπαίθριες εγκαταστάσεις από 500 μέχρι 5.000 θεατών, όπου διεξάγονται αγώνες επαγγελματικών κατηγοριών. Σύμφωνα με το άρθρο 56Β του ν. 2725/1999, η διαδικασία αδειοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων ομάδας γ1 προβλέπει ότι μετά από αίτηση του ιδιοκτήτη της αθλητικής εγκατάστασης, η επιτροπή ελέγχου καταλληλότητας και ο αρμόδιος Περιφερειάρχης χορηγεί την άδεια λειτουργίας, εφ’ όσον είναι θετική η εισήγηση της επιτροπής.

Η παραπάνω διαδικασία αδειοδότησης δεν φαίνεται να ακολουθήθηκε από τον δήμο Κιλκίς έως σήμερα.

Σύμφωνα με το άρθρο 56Δ του ν. 2725/1999, προκειμένου να χορηγηθεί άδεια διεξαγωγής αθλητικής συνάντησης, θα πρέπει η αθλητική εγκατάσταση να διαθέτει άδεια λειτουργίας για την αντίστοιχη αγωνιστική κατηγορία αθλήματος.

Επομένως σήμερα, με την ισχύουσα άδεια λειτουργίας του, δεν μπορεί να εκδοθεί άδεια διεξαγωγής αθλητικής συνάντησης στο επίμαχο στάδιο για αγώνες «Σούπερληγκ 2» και κυπέλλου Ελλάδας.

*Δημοτικής συμβούλου Κιλκίς

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Περί… άλλου!

Την αναγκαιότητα να συγκροτηθούν τα ταχύτερο δυνατόν, με ευθύνη των νομαρχιακών επιτροπών, νομαρχιακές επιτροπές εκλογικού αγώνα με την συμμετοχή σε […]

«Σε αναμμένα κάρβουνα»

Ήταν που ήταν ράθυμο το κλίμα στα κομματικά επιτελεία ωρισμένων κομμάτων αναφορικά με την δραστηριοποίηση τους εν όψει των προσεχών […]