Γενικά

Ευθύμιος Λέκκας: «Oι σεισμοί στην περιοχή μας πιθανότατα θα συνεχισθούν»

Οπως εκτιμούν οι ειδικοί μεταξύ των οποίων και ο καθηγητής δυναμικής τεκτονικής γεωλογίας και διαχείρισης φυσικών καταστροφών στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Ευθύμιος Λέκκας, που εκτός των άλλων είναι και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου πρόληψης και πρόγνωσης σεισμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 2014 οι σεισμοί στην περιοχή μας πιθανότατα θα συνεχισθούν.

Πρόκειται όπως δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον «Μαχητή» γιά μία εξέλιξη, που εκτονώνει την συσσωρευομένη ενέργεια του ευρισκιομένου πλησίον του Παλαιού Γυναικοκάστρου ρήγματος.

Η μόνη ανησυχία όπως τόνισε και αυτός, όπως και ο Μανόλης Σκορδίλης, καθηγητής σεισμολογίας στο ΑΠΘ, είναι αυτή η σεισμική δραστηριότητα να μην προκαλέσει διέγερση άλλων μεγαλύτερων ρηγμάτων στην ευρύτερη περιοχή εντός και εκτός ελληνικων συνόρων.

Κάτι το οποίο, σύμφωνα με τα έως σήμερα δεδομένα, δεν φαίνεται ότι έχει συμβεί.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Λέκκας είχε επισκεφθεί πριν λίγους μήνες τον νομό μας και συγκεκριμένα την περιοχή της Ειδομένης την περίοδο λειτουργίας του μεγαλύτερου άτυπου καταυλισμού προσφύγων και μεταναστών στην χώρα καθώς εκτός των άλλων, είναι από το 2014 και διευθυντής προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών στρατηγικής διαχείρισης περιβάλλοντος, καταστροφών και κρίσεων.

Μάλιστα, επειδή η επίσκεψή του συνέπεσε με τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου είχε την δυνατότητα να παρακολουθήσει μαζί με τον τοπικό βουλευτή Κιλκίς τον Γιώργο Γεωργαντά και την πρόεδρο της Ειδομένης Ξανθούλα Σουπλή τις εκδηλώσεις εορτασμού στο ακριτικό χωριό του νομού μας.

Περισσότερα

Συνάντηση δημάρχου Κιλκίς με την πρόεδρο και τα στελέχη του ‘’Νηρέα’’ για τα Κέντρα Πρόληψης

Επίσκεψη στον δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη πραγματοποίησαν χθες η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας […]

Δείτε ακόμα

Να σκεφθούν τα παιδιά

Πρόκειται για κατ΄επανάληψιν διατυπωθείσα γνώμη και θέση της στήλης, όσον αφορά στην σχέση της τοπικής (αυτο)διοίκησης με φορείς του υψηλού […]