Γενικά

Ξεκίνησε η λειτουργία του ειδικού σχολείου Γουμένισσας στο πρώην δημοτικό Τούμπας

Ξεκίνησε η λειτουργία του, υφισταμένου από το 2016 πλην όμως ανενεργού έως σήμερα, ειδικού σχολείου Γουμένισσας, που στεγάζεται στο κτίριο του παλαιού δημοτικού σχολείου Τούμπας, το οποίο ανακαινίσθηκε πλήρως το Καλοκαίρι του 2021, ύστερα από απόφαση της διοίκησης του δήμου Παιονίας.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

« … Το ειδικό σχολείο Γουμένισσας, ενώ ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2016, δεν είχε λειτουργήσει έως σήμερα, επειδή δεν υπήρχαν στην Γουμένισσα διαθέσιμες οι αίθουσες που απαιτούνται γιά την λειτουργία του.

Στο κτίριο του δημοτικού σχολείου της Τούμπας έγιναν την θερινή περίοδο οι κατάλληλες παρεμβάσεις και μετατροπές (διαμόρφωση επτά αιθουσών, γραφεία εκπαιδευτικών, τουαλέτες και κουζίνα) και έτσι κατέστη δυνατόν να λειτουργήσει εκεί το σχολείο.

Θα πρέπει εδώ να εξάρουμε την θετική στάση της διοίκησης και των μελών του πολιτιστικού συλλόγου της Τούμπας, οι οποίοι κατανόησαν την σπουδαιότητα της λειτουργίας του εν λόγω σχολείου στην Τούμπα και συνεργάσθηκαν με τον δήμο προκειμένου να μεταφερθούν τα γραφεία του συλλόγου από το δημοτικό σχολείο στο παρακείμενο κτίριο του βρεφονηπιακού σταθμού που ήταν κενό.

Το ειδικό σχολείο Τούμπας λειτουργεί σαν ολοήμερο (8 πμ έως 4 μμ) στελεχωμένο πλήρως με :

• Τρεις δασκάλες ειδικής αγωγής ( η μία είναι και προϊσταμένη του σχολείου).

• Ένα λογοθεραπευτή.

• Ένα μουσικό.

• Ένα νηπιαγωγός ειδικής αγωγής.

• Ένα κοινωνικός λειτουργός.

• Ένα ειδικός βοηθός.».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα