Πολιτική

Λειτουργική «ανάσα» γιά Γενικά Αρχεία και Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη

Ενημερωτικές επισκέψεις γιά γενικά αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ) και στην δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη Κιλκίς πραγματοποίησε την Δευτέρα 15.9.14 ο βουλευτής Γιώργος Γεωργαντάς στο πλαίσιο των συνεργασιών του γιά την επίλυση θεμάτων λειτουργικότητας των ως άνω υπηρεσιών.
Υπενθυμίζεται ότι οι υπηρεσίες αυτές αντιμετώπισαν έντονο πρόβλημα υποστελέχωσης, το οποίο διευθετήθηκε εκ των ενόντων με την απόσπαση τριών υπαλλήλων στην δημόσια βιβλιοθήκη και ενός στα ΓΑΚ με υποστήριξη των σχετικών αιτημάτων από τον κ. Γεωργαντά προς τις αρμόδιες αρχές.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:
«…Στην υπηρεσία των Γενικών Αρχείων ο κ. Γεωργαντάς, ενημερώθηκε και διαπίστωσε την άμεση αναγκαιότητα μεταστέγασης. Από τα Γενικά Αρχεία υποβλήθηκε ήδη επίσημο αίτημα προς την εργαστική εστία, το τριώροφο κτίριο της οποίας, στο κέντρο της πόλης, παραμένει εδώ και μεγάλο διάστημα κενό.
Γιά τον σκοπό αυτό ο κ. Γεωργαντάς είχε πραγματοποιήσει διερευνητική επίσκεψη στον ΟΑΕΔ Κιλκίς όπου συνεργάσθηκε με την προϊσταμένητων υπηρεσιών του Οργανισμού στον νομό τόσο σε θέματα λειτουργικότητας, όσο και σε ό,τι αφορά στην πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων απασχόλησης του Οργανισμού στον νομό Κιλκίς.
Ο κ. Γεωργαντάς θα μεταφέρει προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου εργασίας αλλά και προς την διοίκηση της εργατικής εστίας το αίτημα μεταστέγασης των γενικών αρχών, υποστηρίζοντας την αναγκαιότητα άμεσης ικανοποίησής του καθώς πέραν της λειτουργικής αναβάθμισης των γενικών αρχείων στο Κιλκίς συμβάλλει και στην εξοικονόμηση δημόσιας δαπάνης (κόστος ενοικίου).
Στην δημόσια βιβλιοθήκη Κιλκίς ο κ. Γεωργαντάς είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει με ικανοποίηση, ότι μετά την απόσπαση τριών υπαλλήλων, αναβαθμίσθηκε το έργο της καθώς μπορεί να λειτουργεί πλέον και δύο απογεύματα πέραν του πρωινού ωραρίου. Ο βουλευτής του νομού δεσμεύθηκε να παράσχει κάθε υποστήριξη σε αιτήματα περαιτέρω αναβαθμίσεως των υπηρεσιών της καίριας γιά την πολιτιστική ζωή της πόλης και του νομού δημόσιας βιβλιοθήκης Κιλκίς».

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα

Αναμενόμενο

Στα μέλη της κεντρικής επιτροπής του «ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία», που υπέβαλαν προσφάτως την παραίτησή τους από αυτήν, συμπεριλαμβάνεται και η […]