Οικονομία

Εγκρίθηκαν 18 προτάσεις για επενδύσεις μέσω του προγράμματος LEADER

Απο την επιτροπή διαχείρισης προγράμματος LEADER «Αναπτυξιακής Κιλκίς» Α.Ε., ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των προτάσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της 4ης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του τοπικού προγράμματος προσέγγισης LEADER (Άξονας 4).

Εμπρόθεσμως υποβλήθηκαν 21 προτάσεις, συνολικού αιτούμενου προϋπολογισμού 3.247.054,49ευρώ με δημόσια δαπάνη 1.773.250,72ευρώ, από τις οποίες οι περισσότερες αφορούν σε ιδιωτικές επενδύσεις καθώς και σε έργα ΟΤΑ, του επιμελητηρίου Κιλκίς και πολιτιστικών συλλόγων. Από τις υποβληθείσες προτάσεις, τρεις μόνον αποκλείσθηκαν καθ’όσον δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις ένταξης (σύμφωνα με τα κριτήρια επιλεξιμότητας της προκήρυξης).

Υπενθυμίζεται ότι το ποσό δημόσιας δαπάνης που προκηρύχθηκε ήταν 598.252,08€ με αποτέλεσμα ο διαθέσιμος προϋπολογισμός να υπερκαλυφθεί κατά 296%.

Τα επενδυτικά σχέδια συνολικού κόστους 2.564.599,32ευρώ που πληρούσαν τις προϋποθέσεις ένταξης, αξιολογήθηκαν και κατατάχθηκαν κατά φθίνουσα σειρά με βάση τη βαθμολογία τους και προωθούνται προς ένταξη. Τα επιλαχόντα επενδυτικά σχέδια αναμένεται να εγκριθούν και αμέσως να ενταχθούν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταφοράς πιστώσεων και της σχετικής έγκρισης από την ΕΥΕ /ΠΑΑ Ανταγωνιστικότητα. Η δημόσια δαπάνη θα καταβληθεί από το ελληνικό Δημόσιο (υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων) και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τονίζεται, τέλος, ότι η «Αναπτυξιακή Κιλκίς» αιτήθηκε από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων πρόσθετη κατανομή πιστώσεων ύψους 1.000.000ευρώ περίπου με στόχο την άμεση έναρξη υλοποίησης όλων των εγκεκριμένων έργων αλλά και την δυνατότητα ένταξης νέων που θα ενισχύσουν σημαντικά την τοπική οικονομία και ανάπτυξη.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΚΙ

Περισσότερα

Επιστολή του Χ.Χατζημλάδη προς τον Κ.Χατζηδάκη για την αύξηση του ΦΠΑ των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής

Επιστολή απέστειλε ο προέδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Χρήστος Χατζημλάδης, προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη σχετικά με […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]