Πολιτική

Λ.Παζαρτζικλής: «Τι εμποδίζει τον δήμο να ενταχθεί στο πρόγραμμα αναπαλαίωσης κτιρίων του;»

Κριτική στην δημοτική αρχή, στην οποία καταλογίζει αδράνεια σε ό,τι αφορά στην μη αξιοποίηση ενός μέσω ΕΣΠΑ προγράμματος αναπαλαίωσης κτιρίων, που ανήκουν στον δήμο, ασκεί ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς Λάζαρος Παζαρτζικλής.

Ο κ. Παζαρτζικλής έθεσε το θέμα και κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την Πέμπτη 26.12.17, λέγοντας τα εξής:

«Κατά καιρούς συνάδελφοι του δήμου εχουν αναφερθεί στα κτίρια του δήμου, που ρημάζουν χωρίς καμμία πρόβελψη του δήμου γιά αξιοποίησή τους. Σε ερωτήματα, που έχουμε θέσει εγώ και οι συνάδελφοί μου η απάντηση είναι ότι υπάρχουν κονδύλια για να αναπαλαιωθούν και να διατηρηθεί το κάθε κτίριο.

Απο 17.12.17 έχει ανοίξει μέσω ΕΣΠΑ ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτεί αποκλειστικά και μόνο αυτά εδώ τα δημοτικά ακίνητα. Και εδώ έχουμε την παλιά νομαρχία, που ρημάζει και τα κτίρια του πρώην στρατοπέδου Διαλέττη.

Φυσικά, μακάρι, να διαψευσθεί ότι έχει γίνει κατι από τα χερια μας. Αυτό το πρόγραμμα ξεκινά από την υποβολή προτάσεων, στις 8 Ιανουαρίου 2018 προβλέπει 2,5 εκατομμύρια ευρώ για κάθε δημοτικό ακίνητο, στο σύνολο 50 εκατομμυρίων και χρηματοδότηση 100% για την αναπαλαίωση κάθε δημοτικού κτιρίου δηλαδή ένα έτοιμο πλαίσιο.

Τι έχει κάνει ο δήμος θα ήθελα να ξέρω και αν σκοπεύει να εγγραφή σε αυτό το πρόγραμμα, ώστε να αξιοποιήσει έστω και ένα δημοτικό ακίνητο. Κατά καιρούς, πάλι, έχω αναφερθεί σε μείζονα θέματα του δήμου μας.

Μερικά από αυτά είναι η περιφεριακή οδός Αγ.Γεωργίου, το φυσικό αέριο και το κτίριο του πρώην στρατοπέδου Διαλέτη. Θα ήθελα στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να μου πείτε πώς θα «ξεκολλήσουμε» από αυτά τα θέματα και από τα προβλήματα που δημιουργούνται και πώς θα τα επιλύσουμε.

Είναι ανεπίτρεπτο από αρχές 2018 να ακούω από ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς να θέτουν ως παράδειγμα προς αποφυγήν το Κιλκίς. Εγώ μαζί με όλους τους δημότες θέλουμε απαντήσεις για αυτά τα θέματα».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΛΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

(Στον υπέροχο φίλο μου Γιάννη Σαββόπουλο) Λαναράς ή λαναριτζής ήταν ο τεχνίτης που επεξεργαζόταν το προερχόμενο από το κούρεμα των […]