Πολιτική

Λ.Παζαρτζικλής: «Προσελήφθη για βοηθός οδηγού, και εργάζεται… σε γραφείο του δήμου»

Σφοδρή επίθεση κατά της δημοτικής αρχής Κιλκίς εξαπέλυσε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Λάζαρος Παζαρτζικλής κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 4.9.17, κατηγορώντας την για αδιαφάνεια αναφορικά με ανάθεση εργασίας σε προσληφθείσα υπάλληλο διαφορετικής από αυτήν, για την οποία προσελήφθη.

Ο. Κ.Παζαρτζικλής έκανε λόγο για συγκάλυψη του θέματος επί αρκετό καιρό και συνυπευθυνότητα της διοίκησης του δήμου και σε αυτό.

Επίσης έθιξε τα θέματα των διδύμων κτιρίων του πρώην στρατοπέδου Διαλέττη, με αφορμή την κατάργηση του προ αυτών χώρου στάθμευσης και της βόρειας περίφραξης του στρατοπέδου Καμπάνη, προκειμένου να κατασκευασθεί η περιφερειακή οδός Αγίου Γεωργίου στους βόρειους πρόποδες του λόφου.

Τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη στο θέμα της εργασίας των συμβασιούχων καθαριότητας.
Ειδικότερα, κατά την ομιλία του ο κ. Παζαρτζικλής είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την εξέλιξη που έχει το θέμα της εργασίας των συμβασιούχων καθαριότητας .
Πιστεύω, ότι υπήρχε νομοθετικό πλαίσιο για την σύναψη νέων συμβάσεων από το Καλοκαίρι και θα μπορούσε, όπως συνέβη και για τους συμβασιούχους της Παιονίας , να συναφθεί νέα σύμβαση από πιο πριν και εώς το τέλος Μαρτίου του 2018.
Σε κάθε περίπτωση , έστω και με δίμηνη αποχή από την εργασία, η εξέλιξη αυτή είναι θετική και ελπίζω ότι η δημοτική αρχή θα πράξει όσα της αναλογούν, ώστε από την νέα χρονιά να είναι έτοιμη να προκηρύξει μόνιμες θέσεις για προσωπικό καθαριότητας.
«Τα δίδυμα κτίρια»
Προσφάτως περιφράχτηκε ο χώρος των «δίδυμων κτηρίων» του πρώην στρατοπέδου Διαλέττη και καταργήθηκε ο χώρος της ελεύθερης στάθμευσης που λειτουργούσε εκεί εδώ και πολλά χρόνια .

Τα «δίδυμα κτίρια» αποτελούν εμβληματικά κτίρια για την πόλη του Κιλκίς , από τα ελάχιστα που δύναται να καταστούν σημεία αναφοράς της πόλης .
Μετά την διοίκηση Τερζίδη , όλες οι επόμενες διοίκησεις έχουν ευθύνη που ουσιαστικώς τα εγκατέλειψαν αφήνοντας τα να ρημάζουν . Σε ένα σοβαρό κράτος τα «δίδυμα κτηρία» του πρώην στρατοπέδου Διαλέττη προ πολλών ετών θα έπρεπε να έχουν αναπαλαιωθεί από το ίδιο το κράτος και να αποδοθούν σε χρήση των πολιτών του Κιλκίς .

Δυστυχώς, όμως, επειδή το κράτος μας δεν φροντίζει για αυτά τα εμβληματικά κτίρια , ερωτώ τον δημάρχο και την διοίκηση : Ασχοληθήκατε ποτέ ως δημοτική αρχή με το θέμα αυτό ; Ζήτησε ο δήμος ποτέ την έκταση αυτή ; Αν ναι , ποιά ήταν η απάντηση από την εταιρεία ακινήτων του Δημοσίου όπου ανήκουν τα «δίδυμα κτηρία», καθώς και τί σκέφτεστε να πράξετε πλέον για το θέμα αυτό ;
Η περιφερειακή οδός
Πόσοι μήνες και χρόνια πρέπει να περάσουν επί τέλους για να λυθεί το θέμα με την περίφραξη του στρατοπέδου Καμπάνη ώστε να γίνει εφικτή η δημοπράτηση της περιφερειακής οδού Αγίου Γεωργίου ; Είναι ένα έργο πνοής και η πόλη ασφυκτιά. Δεν γίνεται κατανοητό από τους πολίτες γιατί πρέπει να περάσουν τόσα χρόνια μέχρι να υλοποιηθεί το έργο αυτό και να ανασάνει το κέντρο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με το κυκλοφοριακό θέμα και ένα περισσότερο τώρα που πάρθηκε η απόφαση για την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων της 21ης Ιουνίου .
Θέμα διαφάνειας
Ένα τελευταίο θέμα πάρα πολύ σημαντικό που έχει σχέση με τη διαφάνεια:
Έχω πληροφορίες, ότι στις τελευταίες προσλήψεις των δίμηνων στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου , έχει προσληφθεί σύζυγος συμβούλου, που είναι μάλιστα και στην επιτροπή ως βοηθός οδηγού απορριμματοφόρου. Από την πρώτη μέρα της πρόσληψης της βρίσκεται η συγκεκριμένη κυρία σε γραφείο, εκτελώντας γραφική δουλειά.

Κυρίες και κύριοι της διοίκησης είστε συνυπεύθυνοι όλοι που συγκαλύπτετε ένα τέτοιο θέμα τόσο καιρό.Θα πρέπει η αδικία αυτή να διορθωθεί αμέσως και λέω αδικία διότι έτσι είναι και απέναντι στους πολίτες αλλά πολύ περισσότερο και απέναντι στους υπόλοιπους διμηνίτες, που εκτελούν χρέη στην υπηρεσία καθαρισμού , σύμφωνα με την σύμβαση που έχουν υπογράψει» .

Περισσότερα

Β.Ρόκος: «Fly Over- Οι Θεσσαλονικείς έχουν πληρώσει πολλές φορές το τίμημα να παίρνουν άλλοι αποφάσεις για την πόλη»

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Κατοίκων Μαλακαπής, Πυλαίας, Κρυονερίου, ο Σύνδεσμος Κωνσταντινοπολιτών, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και η […]

Δείτε ακόμα