Πολιτική

Λ.Παζαρτζικλής: «Ασφαλής πρόσβαση στο ΤΕΙ πριν… το πρώτο δυστύχημα»

Το θέμα της ανυπαρξίας προϋποθέσεων ασφαλούς κίνησης πεζών αλλά και εποχουμένων στην περιοχή της δυτικής εισόδο-εξόδου του Κιλκίς όπου και η συμβολή της επαρχιακής οδού Κιλκίς-Πολυκάστρου με την οδό προς το ΤΕΙ Κιλκίς έθιξε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Παζαρτζικλής.

Μιλώντας κατά την διάρκεια της συζήτησης επί των θεμάτων ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 9.3.20 ο κ. Παζαρτζικλής επεσήμανε την παντελή έλλειψη υποδομής σχετιζόμενης με την ασφαλή κίνηση και πρόσβαση και πρότεινε:

– Κατασκευή πεζοδρομίου από την διασταύρωση με τον δρόμο προς τον όρχο οχημάτων του δήμου μέχρι και το σημείο λίγο μετά τα σφαγεία.

– Κατασκευή πεζοδρομίου στον δρόμο προς το ΤΕΙ

– Διάβαση πεζών με ταυτόχρονη τοποθέτηση φωτεινών σηματοδότων (εφ’ όσον δεν προβλέπεται η κατασκευή κόμβου στο προσεχές μέλλον) στην συμβολή της επαρχιακής οδού Κιλκίς-Πολυκάστρου με τον δρόμο προς το ΤΕΙ.

– Πληρέστερη σήμανση.

Έθιξε επίσης τα προβλήματα, τα οποία προκαλεί η διέλευση μεγάλων φορτηγών διεθνών μεταφορών (νταλικών) και γενικώς βαρέων οχημάτων μέσω της κεντρικής οδού 21ης Ιουνίου του Κιλκίς ζητώντας την πλήρη απαγόρευσή της.

Τέλος ζήτησε να ληφθεί μέριμνα για την αποκατάσταση του οδοστρώματος της περιμετρικής οδού Μ.Αλεξάνδρου «ακριβώς επειδή πρόκειται για οδό με μεγάλες επιβαρύνσεις λόγω της συνεχούς κυκλοφορίας κάθε είδους οχημάτων».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα