Γενικά

Στην αθανασία ο ευπατρίδης Λάζαρος Αρβανίτης

Έναν άνθρωπο, του οποίου το μέγεθος της καλοσύνης και της σεμνότητας, με την οποία έζησε όλο τον βίο, ήταν αντιστρόφως ανάλογη με τους χαμηλούς τόνους που τον χαρακτήριζαν, αποχαιρέτησε πριν λίγες ημέρες η κοινωνία της Αξιούπολης.
Πρόκειται γιά τον Λάζαρο Αρβανίτη, που σε ηλικία 86 ετών (γεννήθηκε στις 19 Νοεμβρίου 1927, άφησε την τελευταία του πνοή στις 2 Δεκεμβρίου 2013).
Γόνος οικογένειας εντόπιων προσφύγων, από την Γευγελή, με σημαντική δράση στον Μακεδονικό Αγώνα, γεννήθηκε και ανδρώθηκε επαγγελματικά και κοινωνικά στην Αξιούπολη μετά την παραχώρηση της ελληνικότατης γενέτειράς του στο πάλαι ποτέ Βασίλειο Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων στις αρχές του 20ου αιώνα.
Εκεί όπου φοίτησε στο δημοτικό σχολείο και μετέπειτα σε γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης, αναλαμβάνοντας κατόπιν την συνέχιση της οικογενειακής επιχείρησης, που σχετιζόταν με την κατασκευή στεγών από ξύλο το 1962.
Μία επιχείρηση, η οποία υπό την καθοδήγησή του «άνθισε» και μετεξελίχθηκε τις ημέρες μας σε σύγχρονη βιομηχανία παραγωγής και εμπορείας παρκετών με έδρα την Αξιούπολη, ενώ διατηρεί ταυτοχρόνως εμπορικό κατάστημα στην Θεσσαλονίκη.
Ιστορικό στέλεχος κατά καιρούς «συντηρητικών» πολιτικών σχηματισμών της Πατρίδας μας, που όμως ετύγχανε της καθολικής κοινωνικής αποδοχής, ο εκλιπών υπήρξε ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας συμμετέχοντας στις δράσεις διαφόρων συλλόγων και βοηθώντας αθόρυβα και διακριτικά εκατοντάδες συνανθρώπων του, ενώ υπήρξε και μία φορά χωρίς να εκλεγεί υποψήφιος δήμαρχος στον πάλαι ποτέ δήμο της Αξιούπολης το 1982 στηριζόμενος από το κόμμα της ΝΔ.
Ήταν έγγαμος μέχρι το τέλος της ζωής του με την Θρακιώτισσα (από τις Σαράντα Εκκλησιές) Κορίνα Παπάντσου με την οποία απέκτησε δύο κόρες την Ολγα και την Χριστίνα.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Εξέχουσα και επιτυχημένη

Νέα διάκριση γιά την Νατάσα Σωτηριάδου, καθώς η Εθνική Ασφαλιστική την βράβευσε ως εξέχουσα στον κλάδο ζωής της εταιρείας γιά […]