Λάβετε μέτρα γιά ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης κρατουμένων

Πολιτική /

Τις συνθήκες κράτησης των παρανόμων μεταναστών στον υπαίθριο χώρο του τμήματος συνοριακής φύλαξης Ειδομένης είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την Πέμπτη 25.9.14 αντιπροσωπεία της κομματικής οργάνωσης Κ.Μακεδονίας του ΚΚΕ.
Την επομένη, άλλη αντιπροσωπεία του ΚΚΕ υπό τον βουλευτή και μέλος της κεντρικής επιτροπής Θεοδόση Κωνσταντινίδη και τον ευρωβουλευτή Σωτήρη Ζαριανόπουλο συναντήθηκε με τον αστυνομικό διευθυντή Κ.Μακεδονίας Αθανάσιο παζαρλή γιά περαιτέρω ενημέρωση.
Μετά την συνάντηση τα δύο προαναφερθέντα στελέχη προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση:
«….Εκατοντάδες μεταναστών συνωστίζονται στην ύπαιθρο της παραμεθόριου περιοχή της Ειδομένης, κάτω από τραγικές συνθήκες διαβίωσης, στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν. Πρόκειται για πρόσφυγες,οι οποίοι εγκαταλείπουν τις χώρες τους, που στενάζουν από πολέμους, συγκρούσεις, πείνα και εξαθλίωση, αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων ΕΕ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ σε όλο τον κόσμο.
Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι ανύπαρκτη, όταν πολλοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.
Την ίδια ώρα μία σειρά προσφύγων παραμένουν έγκλειστοι στο Τ.Σ.Φ. Αξιούπολης, όπου οι συνθήκες κράτησής τους είναι ακόμη χειρότερες. Στοιβαγμένοι σε πολύ μικρά κελλιά, χωρίς προαυλισμό για μήνες, χωρίς επαρκή σίτιση και καμμιά ιατρική φροντίδα, ενώ όλοι σχεδόν είναι άρρωστοι
Η κυβέρνηση και η ΕΕ φέρουν τεράστιες ευθύνες γι’ αυτήν την κατάσταση, η οποία αποτελεί χαρακτηριστική πλευρά της κατασταλτικής αντιμεταναστευτικής πολιτικής και νομοθεσίας της ΕΕ, που συναποφασίζουν και υλοποιούν η ελληνική και οι άλλες κυβερνήσεις των κρατών – μελών της σε βάρος των μεταναστών και προσφύγων.
Είναι επιτακτική ανάγκη, να δημιουργηθούν ανθρώπινοι χώροι ανοικτών κέντρων φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, όπου αμέσως θα υπάρχει μια πρώτη αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων υγείας και άμεσων αναγκών που έχουν.
Να χορηγηθεί άσυλο ή προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες, να νομιμοποιούνται όσοι ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και να χορηγούνται νομιμοποιητικά έγγραφα σε όσους επιθυμούν να μεταβούν σε άλλες χώρες της ΕΕ. Να καταργηθούν οι Κανονισμοί Δουβλίνο ΙΙ και ΙΙΙ.».

Περισσότερα

Θ.Βαφειάδης: «Να ενημερώσει η δημοτική αρχή γιά την υπέρογκη οφειλή της ΔΕΥΑΚ στην ΔΕΗ και γιά έργα από υπηρεσίες του δήμου»

Δύο έγγραφες ερωτήσεις προς την διοίκηση του δήμου κατέθεσε στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος […]

Δείτε ακόμα

Και με το «καρότο» και με το «μαστίγιο»

Παρά τους τόσους «κλυδωνισμούς», που υφίσταται το «οικοδόμημα» του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου εξαιτίας εσωτερικών ζητημάτων και της συνδυασμένης κρίσης των τελευταίων […]