Γενικά

Θ.Λαπόρδας: «Η νέα θέση της λαϊκής αγοράς Αξιούπολης επελέγη για πρακτικούς λόγους»

«Η νέα θέση της λαϊκής αγοράς Αξιούπολης επελέγη με προσωρινή ομόφωνη απόφαση του δημοτικού και του τοπικού συμβουλίου, ύστερα από διαβουλεύσεις με όλες τις πλευρές, την λήψη της οποίας επέβαλαν πρακτικοί και μόνον λόγοι, σε σχέση με την εξυπηρέτηση των πολιτών – καταναλωτών όλου του δήμου, καθώς στην συγκεκριμένη λαϊκή αγορά δεν προσέρχονται μόνον κάτοικοι της Αξιούπολης».
Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στην εκπομπή «Ανευ ‘Ορων» του ράδιο – «Μαχητής», ο δήμαρχος Παιονίας Αθανάσιος Λαπόρδας, με αφορμή τις εις βάρος της δημοτικής αρχής επικρίσεις του σωματείου πωλητών λαϊκών αγορών νομού Κιλκίς, που κήρυξαν επ’ αόριστον αποχή από την λαϊκή αγορά Αξιούπολης, διαμαρτυρόμενοι για την μεταφορά της στην συγκεκριμένη νέα θέση της.
«Οι πρακτικοί λόγοι», δήλωσε ο κ. Λαπόρδας, «έχουν να κάνουν με το ότι η θέση κοντά στο ΚΤΕΛ υπερκαλύπτει τις ανάγκες χωροθέτησης, ενώ διευκολύνει μεγάλο αριθμό δημοτών, που έρχονται από άλλους οικισμούς στην Αξιούπολη με λεωφορείο για την λαϊκή αγορά της, και έτσι δεν υποχρεώνονται να μετακινηθούν σε μεγάλη απόσταση από τον σταθμό του ΚΤΕΛ. Οι επικριτές ξεχνούν φαίνεται, ότι πολλοί από αυτούς τους συμπολίτες είναι ηλικιωμένοι και ότι αυτοί μεταφέρουν τα ψώνια τους, κάτι που θα τους ταλαιπωρούσε, αν η λαϊκή αγορά βρισκόταν πιο μακριά».
Υπενθυμίζοντας την εκτέλεση των έργων ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Αξιούπολης ως λόγο μεταφοράς της λαϊκής αγοράς σε νέα θέση τα οποία έργα θα διαρκέσουν επί αρκετό διάστημα, συν το ότι πρόκειται για προσωρινή απόφαση, ο κ. Λαπόρδας ανέφερε, ότι δεν υπήρχαν περιθώρια καθυστέρησης, όσον αφορά στην επιλογή, καθώς σ’ αυτήν την περίπτωση θα εδημιουργείτο ουσιαστικό πρόβλημα στον θεσμό της λαϊκής αγοράς, αλλά και με την εργολαβία του έργου της ανάπλασης.
«Τα περί αυταρχικότητας στην λειτουργία της δημοτικής αρχής, οι επικριτές μπορούν να τα αναζητήσουν, οπουδήποτε… εκτός από αυτήν. Είμαστε πάντα στην διάθεση του κάθε φορέα και πολίτη για οποιοδήποτε θέμα και ενεργούμε πάντα με γνώμονα το κοινό συμφέρον», κάτεληξε ο κ. Λαπόρδας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα