Γενικά

Με λαμπρότητα γιορτάσθηκαν τα Άγια Θεοφάνεια

Με την προσήκουσα λαμπρότητα και σε ατμόσφαιρα θρησκευτικής κατάνυξης γιορτάσθηκαν σε Κιλκις και Δοϊράνη τα Άγια Θεοφάνεια.

Οι τελετές ξεκίνησαν με την πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την ακολουθία του μεγάλου Αγιασμού, στον ιερό μητροπολιτικό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς χοροστατήσαντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κκ Εμμανουήλ παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και φορέων και πλήθος κόσμου.

Ακολούθησε η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και Αγιασμού των υδάτων από τον σεβασμιώτατο κκ Εμμανουήλ στο κολυμβητήριο του αθλητικού κέντρου του Αλέξανδρου Κιλκίς.

Κρατώντας το παραδοσιακό έθιμο τρεις νέοι βούτηξαν γιά να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό, και πρώτος σ’ αυτόν έφτασε ο Βασίλης Σιαμπάνης.

Εν συνεχεία, ο σεβασμιώτατος κκ Εμμανουήλ χοροστάτησε στην καθιερωμένη τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και Αγιασμού των υδάτων στην Δοϊράνη, σε νέο σημείο λόγω της ανόδου της στάθμης της λίμνης, όπου παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, τρεις και εκεί νέοι έπεσαν στα νερά γιά να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό, τον οποίο έπιασε πρώτος ο Δημήτρης Πούλιος.

Και οι έξι νέοι δέχθηκαν τις ευλογίες του σεβασμιωτάτου ο οποίος τους συνεχάρη γιά την πίστη τους, ευχόμενος συγχρόνως «ο επιφανείς Χριστός να φωτίζει τα βήματα όλων στην πορεία της ζωής μας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα