Γενικά

Λάμπρυνε τις εκδηλώσεις του Ωραιοκάστρου η χορωδία «Άξιον Εστί» της Αξιούπολης

Η μικτή χορωδία «Άξιον Εστί» της Αξιούπολης πραγματοποίησε μιάν ακόμη εξαιρετική εμφάνιση εκτός νομού αυτήν την φορά στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.
Προσκεκλημένη του πολιτιστικού συλλόγου Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων, συμμετέσχε στο ένατο «Σταυροδρόμι Παράδοσης και Πολιτισμού».
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο από την Παρασκευή 12 έως και την Κυριακή 14.6.15.
Η χορωδία της Αξιούπολης υπό την διεύθυνση του Αντώνη Παπαδόπουλου άνοιξε την «αυλαία» των εκδηλώσεων την Παρασκευή και ακολούθησαν άλλες τέσσερες με την εξής σειρά: Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων, καλλιτεχνικός μορφωτικός σύλλογος Νέας Ραιδεστού Βιτάνθη, μορφωτικός πολιτιστικός σύλλογος κατοίκων Ηλιούπολης και τέλος η δεύτερη χορωδία εντέχνου και δημοτικού ελληνικού ρεπερτορίου.
Η χορωδία «Άξιον Εστί» ξεκίνησε με τον υπέροχο ύμνο στην Παναγία («Αγνή Παρθένε Δέσποινα») και τραγούδια όπως «Χαράματα, η ώρα τρεις», «Φεγγάρι μάγια μου ΄κανες», «Βήμα-βήμα» και της «Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ».
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στον αύλειο χώρο του Κονταξοπουλείου δημοτικού γυμναστηρίου Ωραιοκάστρου. Μετά το πέρας τους προσφέρθηκαν σουβλάκια, νερά και μπύρες.
Ακολούθησε ποντιακό γλέντι με χορούς και τραγούδια έως αργά τα μεσάνυχτα.
Επ’ ευκαιρία θέλουμε και δημοσίως να ευχαριστήσουμε τους συντελεστές της διοργάνωσης γιά την φιλοξενία, την αποδοχή και γιά την τιμή να μας καλέσουν στις τριήμερες εκδηλώσεις.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι την προηγούμενη ημέρα πανηγύρισε ο ΙΝ της Παναγίας «Αξιον Εστί» της Αξιούπολης, όπου πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της εκκλησίας η τρίτη χορωδιακή συνάντηση στην οποία μαζί με την χορωδία «Άξιον Εστί» συμμετείχαν και οι χορωδίες του ποντιακού συλλόγου Γουμένισσας «Διογένης ο Σινωπεύς» και η χορωδία γυναικών πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Σκύδρας.
Προσφέρθηκαν πλούσια εδέσματα που παρασκεύασαν με μεράκι οι γυναίκες της χορωδίας «Άξιον Εστί».
Τέλος η βραδιά έκλεισε με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από τον γνωστό ερμηνευτή Αρη Λιβανό.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Το δημοτικό πάρκο – «Κήπος» ξαναπαίρνει τα σκήπτρα της ομορφιάς στον δημόσιο χώρο της πόλης του Κιλκίς, με νέο αρδευτικό […]