Πολιτική

«Επιβαρύνει τους δημότες ο φετινός προϋπολογισμός δήμου Παιονίας»

Δριμεία κριτική στην διοίκηση και στην μείζονα μειοψηφία του δήμου Παιονίας, γιά τον προϋπολογισμό του δήμου γιά το 2021, ασκεί ο συνδυασμός της ελάσσονος μειοψηφίας «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Η κυβέρνηση διέταξε, μέσω του Οικονομικού Παρατηρητηρίου, η Διοίκηση Σιωνίδη και η αντιπολίτευση Γκουντενούδη υπάκουσαν και υπερψήφισαν ακόμη έναν αντιλαϊκό προϋπολογισμό στο Δήμο Παιονίας. Όλα αυτά την ίδια στιγμή που συνεχίζουν μια στείρα αντιπαράθεση μεταξύ τους, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει παράξει κανένα ουσιαστικό πολιτικό αποτέλεσμα μιας και σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα συμφωνούν (προϋπολογισμός, τεχνικό πρόγραμμα, ιδιωτικοποιήσεις) ενώ και όταν διαφωνούν, επιρρίπτουν ευθύνες εκατέρωθεν, για να μην αποκαλυφθεί ο κύριο υπαίτιος των προβλημάτων του Δήμου που είναι η πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά, με κύριο σκοπό να χειραγωγήσουν το λαό.
Αντί να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση αυτά που χρωστάει στο λαό της περιοχής, κατέθεσαν και ψήφισαν έναν προϋπολογισμό ο οποίος φορτώνει νέα βάρη στους εργαζομένους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, την ίδια στιγμή που δίνουν “γη και ύδωρ” στις μεγάλες επιχειρήσεις.
Για να μην μην επιβαρυνθεί, όπως λένε, ο κρατικός προϋπολογισμός και να απαλλαχθεί η κυβέρνηση από τις ευθύνες της απέναντι στο λαό της Παιονίας για την κάλυψη βασικών αναγκών του, επέβαλλαν:
— Αύξηση κατά 200.000 € των Δημοτικών Τελών για την αντικατάσταση του απαρχαιωμένου στόλου οχημάτων του Δήμου.
– Αύξηση κατά 200.000 €, σε ετήσια βάση, της αναγκαίας χρηματοδότησης του Νομικού Προσώπου Υγείας-Πρόνοιας δεσμεύοντας πόρους του προϋπολογισμό του Δήμου οι οποίοι προορίζονταν για άλλες ανάγκες.
– 10ετές δάνειο ύψους 1.259.752,67 €, δηλαδή επιβάρυνση 125.975,27 € το χρόνο, για την κατασκευή παιδικών χαρών.
— “Δώρα” εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στους βιομηχάνους της περιοχής, μέσα από προκλητικές μειώσεις των δημοτικών τελών τους που ισοδυναμούν με τα τέλη εκατοντάδων μικρομάγαζα, στερώντας έτσι πόρους για την κάλυψη άλλων αναγκών του Δήμου.
— Μετακύλιση χρεών της ΔΕΥΑΠ ύψους 1.143.481,82 € στον προϋπολογισμό του Δήμου, αθωώνοντας την κυβερνητική πολιτική που ευθύνεται για αυτή την εξέλιξη.
— Εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις σε τομείς του Δήμου (τεχνικές υπηρεσίες, πράσινο, καθαριότητα) με άλλοθι την έλλειψη προσωπικού, οι οποίες αλλοιώνουν το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών και υποσκάπτουν τη δυνατότητα του Δήμου να μελετά και να εκτελεί έργα αυτόνομα, φθηνά και ποιοτικά.
Η “Λαϊκή Συσπείρωση” καταψήφισε τον προϋπολογισμό, αναδεικνύοντας τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του.
Την ίδια στιγμή καταθέτουμε στους εργαζόμενους, στο λαό της περιοχής, ένα σχέδιο αντεπίθεσης, για να έρθουν στο προσκήνιο οι σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, οι δυνατότητες που υπάρχουν για την κάλυψη τους αλλά και οι πολιτικές προϋποθέσεις για ένα άλλο ελπιδοφόρο μέλλον.
Μόνο έτσι και εδώ στην Παιονία θα δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για να κατακτήσουμε:
— Αύξηση της χρηματοδότησης και του Δήμου μας η οποία θα προέλθει από τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου, την κατάργηση των δαπανών που υπηρετούν το ΝΑΤΟ και όχι την άμυνα της χώρας, την πλήρη επιστροφή των παρακρατηθέντων πόρων προς την Τοπική Διοίκηση.
— Τις απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
— Έργα και υποδομές που τώρα είτε δεν θεωρούνται «επιλέξιμα» από την Ε.Ε και το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα – ΕΣΠΑ, είτε «κόβονται και ράβονται» στα μέτρα του Προϋπολογισμού του Δήμου, που αποδεδειγμένα δεν επαρκεί για να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες.
— Αντιπλημμυρικά έργα στα πλαίσια ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο, αντισεισμικό έλεγχος και θωράκιση όλων των δημοτικών κτιρίων, επικαιροποίηση των σχεδίων πολιτικής προστασίας, ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας.
— Ουσιαστικά έργα για την προστασία του περιβάλλοντος , έργα αναβάθμισης και επέκτασης των υποδομών ύδρευσης, αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών σε όλους τους οικισμούς του Δήμου.
— Κατασκευή νέων Βρεφονηπιακών Σταθμών για να μην μένει κανένα παιδί εκτός προσχολικής αγωγής.
— Κατασκευή και λειτουργία νέων σχολείων για να αποσυμφορηθούν τα ήδη υπάρχοντα και να μπορούν όλα να ανταποκριθούν στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών μας.
–Έργα συντήρησης και ανάπτυξης του οδικού δικτύου ευθύνης του Δήμου, της αγροτικής οδοποιίας.
— Λειτουργία διαδημοτικής συγκοινωνίας που δεν θα αποκλείει και δεν θα απομονώνει κανέναν δημότη.
— Έργα αξιοποίησης των υπαρχόντων ελεύθερων χώρων αλλά και διεκδίκηση δημόσιων εκτάσεων για κοινωφελείς σκοπούς,
— Αθλητικά έργα ενίσχυσης των υπαρχόντων αθλητικών υποδομών και διεκδίκηση και νέων γηπέδων και γυμναστηρίων, με παράλληλη ενίσχυση των δημοτικών ΚΔΑΠ.
— Ενίσχυση όλων των πολιτιστικών υποδομών, των δομών φιλοξενίας ηλικιωμένων και των λοιπων δομών πρόνοιας σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή.
— Διεκδίκηση ουσιαστικής ενίσχυσης του Δημοσίου Συστήματος Υγείας.
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τον τόπο, σταματά εκεί που αμφισβητείται η κυβερνητική πολιτική, εκεί που αμφισβητούνται τα κυρίαρχα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών της περιοχής. Με αυτούς επιλέγουν τις “άριστες σχέσεις” και γυρίζουν την πλάτη στους ανθρώπους του μόχθου, σε αυτούς που πραγματικά πονάνε αυτό τον τόπο και τον υπηρετούν, σε αυτούς που βιώνουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει αυτή η πολιτική. Σε αυτούς απευθυνόμαστε και τους καλούμε να οργανώσουμε την πάλη μας για να ανατρέψουμε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική».-

Περισσότερα
Δείτε ακόμα