Πολιτική

«Λαική Συσπείρωση» αντίθετη κατά της αξιολόγησης υπαλλήλων

Την κατηγορηματική αντίθεσή του στο νομοθετικό πλαίσιο περί αξιολογήσεως των υπαλλήλων εκφράζει ο συνδυασμός της ελάσσονος μειοψηφίας του δημτικού συμβουλίου Κιλκίς «Λαική Συσπείρωση». Στην σχετική ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο επικεφαλής του συνδυασμού δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Φαχουρίδης, αναφέρονται τα εξής:
Η κυβέρνηση με τον Νόμο 4250/14 επιβάλλει την απαράδεκτη μεθόδευση της κατηγοριοποίησης των υπάλληλων στο πλαίσιο της ψευδεπίγραφης «αξιολόγησης».
Από την πρώτη ημέρα τονίσαμε ότι απορρίπτουμε το νομοθετικό πλαίσιο της «αξιολόγησης» και απαιτούμε να καταργηθεί ο νόμος 4250/14.
Θεωρούμε απαράδεκτο το «τσουβάλιασμα» των υπαλλήλων σε αρίστους, ικανούς και ανεπαρκείς με βάση κριτήρια που θα βάζει κάθε εξουσία και μάλιστα με προκαθορισμένα αυστηρά ποσοστά βαθμολόγησης.
Η διαδικασία δεν έχει καμμία σχέση με την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών για τις ανάγκες του λαού, με την εξασφάλιση υλικοτεχνικής υποδομής των υπηρεσιών και την επιμόρφωση των εργαζομένων.
Για εμάς το «όχι» στον νόμο αυτό σημαίνει όχι στις απολύσεις, όχι στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, όχι στην αποσάθρωση των κοινωνικών υπηρεσιών. Σημαίνει ΟΧΙ στο αστικό κράτος που υπηρετεί τους επιχειρηματικούς ομίλους, στηρίζει την ανταποδοτικότητα και την φορομπηξια.
Η παράταξη μας εγκαίρως ενημέρωσε τους εργαζομένους ότι πρόκειται για νόμο που βασικό στόχο έχει το χτύπημα του δικαιώματος της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, την διάλυση των εργατικών δικαιωμάτων, την επιβολή ελαστικών μορφών απασχόλησης και τελικώς, την χειροτέρευση των όρων αμοιβής, με την διαμόρφωση νέου μισθολογίου συνδεδεμένου αμέσως με την αξιολόγηση.
Η αξιολόγηση αποτελεί «εργαλείο» που δεν υπηρετεί τους εργαζόμενους και τις λαϊκές ανάγκες, δεν οδηγεί στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, ούτε στην εξάλειψη των αιτιών που τις υποβαθμίζουν.
Θέλουν το 15% των υπαλλήλων να παίρνει το δρόμο της απόλυσης, να τίθεται σε κατάσταση «ομηρείας».
Θέλουν να καταργούν τμήματα και διευθύνσεις, να υποβαθμίζουν άλλα, να αξιολογούν δηλαδή τις δημοτικές και δημόσιες δομές με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ανάλογα με την βιωσιμότητα τους, την ολόπλευρη εφαρμογή της σχέσης κόστους-οφέλους.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς» καταγγέλλει και απαιτεί την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου του Ν.4250/2014.
Ζητούμε από το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς να ληφθεί απόφαση ότι δεν θα εκδοθεί καμμία πράξη επιμερισμού ποσοστού αξιολόγησης υπαλλήλων και δεν θα αποσταλεί κανένας φάκελλος εργαζομένου στο πλαίσιο του δήθεν επανελέγχου των προσλήψεων.
Να δοθεί εντολή να μην υλοποιηθεί η διαδικασία, που προβλέπει ο κατάπτυστος νόμος.
Να ανακληθούν όποιες τυχόν ενέργειες έχουν γίνει προς την κατεύθυνση εφαρμογής του νόμου».

Περισσότερα

Κιλκισιώτικη «σφραγίδα» στην προεδρεία και δράση της συνομοσπονδίας μεταναστευτικών οργανώσεων Γερμανίας

Στον διάλογο, στον οποίο προσκάλεσε τους φορείς πολιτών προερχομένων από μετανάστευση η καγκελαρία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας, στο Βερολίνο, […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας