Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Λαϊκή γιά… όλο τον κόσμο!

Είναι γνωστόν τοις πάσι ότι η ιστορικότερη λαϊκή αγορά του νομού μας, αυτή της Αξιουπόλεως, αποτελεί κάθε Τετάρτη ισχυρό πόλο έλξης όχι μόνον γιά καταναλωτές αλλά και γιά επισκέπτες.

Ιδίως τέτοιες περιόδους, όπου οι καιρικές συνθήκες συνηγορούν για τραπεζάκια έξω και τσιπουράκια με ή άνευ γλυκάνισου!

Πολλώ δε μάλλον όταν βρισκόμαστε κοντά στα μέσα της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, όπου οι διερευνητικές επαφές γιά τα επόμενα σχήματα στις δημοτικές εκλογές είναι στο ξεκίνημά τους και παρέες με στελέχη, τοπικά και μη, της αυτοδιοίκησης «δίνουν και παίρνουν» στα παραδοσιακά στέκια της Αξιούπολης, όπως αυτό του “Πασσά”, το οποίο «τρέχει» μία παράδοση 87 ετών, παρακαλώ, στον τομέα της εστίασης!

Μία τέτοια παρέα “στήθηκε” και την προηγούμενη Τετάρτη με αρκετούς συνδαιτημόνες από τον χώρο της αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων ο αντιδήμαρχος της δημοτικής ενότητας Αξιούπολης Γεώργιος Γεωργίτσαρος, οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας Πλούταρχος Ελευθεριάδης και Αιμίλιος Δεβετζόπουλος, συνεπικουρούμενοι από τον “άκαπνο” στις γράπες και τα τσίπουρα πρόεδρο της κοινότητας Αξιούπολης Κύρο Καλαβάζη μαζί με τον ξενιτεμένο και γνώριμο και αυτόν των κοινών “Γερμανό” εδώ και λίγα χρόνια Κώστα Δασκαλίνα.

Στην συντροφιά προστέθηκε αργότερα και ο πρώην δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, που, αν κρίνουμε από την παρουσία, μάλλον δεν θα είχε αυτή την φορά… “ανειλημμένες υποχρεώσεις”, όπως συνέβη μεταξύ άλλων και με την πρόσφατη επίσκεψη του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά στην αρχαία Ευρωπό.

Περισσότερα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη – ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη στο Κιλκίς

Αντάξιος… του ονοματεπωνύμου!

Από τις πιό συγκινητικές στιγμές στην εκδήλωση ονοματοθεσίας της κεντρικής οδού στον οικισμό της Πηγής (Ισβόρου) σε οδό Ανθυποσμηναγού Στέφανου […]

Δείτε ακόμα