Γενικά

Ξαναλειτουργεί κανονικά η λαϊκή αγορά της Αξιούπολης

Η λαϊκή αγορά Αξιούπολης λειτουργεί και πάλι πλήρως, με κανονική, δηλαδή συμμετοχή και των μελών του σωματείου πωλητών αγορών νομού Κιλκίς.
Η θετική αυτή εξέλιξη σημειώθηκε την Παρασκευή 14.3.14, όταν κατά την διάρκεια σύσκεψης με την συμμετοχή εκπροσώπων των ενδιαφερομένων πλευρών βρέθηκε η «χρυσή τομή».
Σύμφωνα μ’ αυτήν η λαϊκή αγορά, εν όσω διαρκούν οι εργασίες του έργου της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Αξιούπολης, θα εκτείνεται στις οδούς Φιλίππου, Αριστοτέλους, Καμπάνη και Θεσσαλονίκης, δίπλα δηλαδή από το εργοτάξιο.
Η διαγράμμιση του χώρου της λαϊκής αγοράς πραγματοποιήθηκε απο το αρμόδιο τμήμα εμπορίου του νομού σε συνεργασία με το σωματείο λαικών αγορών.
Στην προαναφερθείσα σύσκεψη παρέστησαν εκ μέρους του δήμου η αρμόδια αντιδήμαρχος Ελενα Λιακοπούλου, εκ μέρους του σωματείου πωλητών λαϊκών αγορών ο πρόεδρος Στέφανος Γαϊτανίδης και εκ μέρους του εμπορικού συλλόγου Αξιούπολης ο πρόεδρος Νίκος Βογιατζής.
Με την επιτευχθείσα συμφωνία αφ’ ενός μεν επαναλειτουργεί υπό συνθήκες πλήρους ομαλότητας η λαϊκή αγορά, αφ’ ετέρου δε εξαλείφεται κάθε κίνδυνος αποτελμάτωσης του έργου της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Αξιούπολης, που θα μπορούσε να συνεπαχθεί ακόμη και εγκατάλειψή του.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα