Γενικά

Συνεχίζουν οι πωλητές την αποχή τους από την λαϊκή αγορά Αξιούπολης

Να συνεχίσουν τα μέλη του την αποχή από την λαϊκή αγορά της Αξιούπολης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιά την μεταφορά της σε νέο χώρο, ενόσω διαρκούν τα έργα ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της κωμόπολης, χωρίς να ληφθεί υπ’ όψιν η δική του άποψη, αποφάσισε το σωματείο πωλητών αγορών νομού Κιλκίς, εξαπολύοντας νέα «πυρά» κατά της δημοτικής αρχής Παιονίας.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Σας γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση αν και δεν το θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την αδιαφορία και αδιαλλαξία της τοπικής αυτοδιοίκησης κάτι που συμβαίνει συνεχώς τα τελευταία χρόνια, η οποία κωφέυει στα μεγάλα προβλήματα των λαϊκών αγορών, οι οποίες λειτουργούν με βασικό γνώμονα την σωστή εξυπηρέτηση του πολίτη και κατ’ επέκτασιν του Έλληνα καταναλωτή (χαμηλόμισθου, χαμηλοσυνταξιούχου, ανέργου κ.τ.λ).
Αναφερόμαστε στον δήμο Παιονίας, όπου μετά από μονομερή και πιθανόν καταχρηστική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισαν τη μεταφορά της εκατό ετών ιστορικής πλέον λαϊκής αγοράς της Αξιούπολης λόγω έργων στον υφιστάμενο χώρο με γνώμονα και ΜΟΝΟ το συμφέρον κάποιων συγκεκριμένων καταστημάτων δίχως να λάβουν υπ’ όψιν τις προτάσεις του αρμόδιου σωματείου των πωλητών των λαϊκών αγορών του νομού μας.
Οι αντιδράσεις του σωματείου μας σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της τακτικής και μιας έκτακτης γενικής συνέλευσης, ήταν να ξεκινήσει από την Τετάρτη 5.3.14 απεργία επ’ αόριστον και επί τέλους να μας δεχθεί ο δήμαρχος του Παιονίας Αθανάσιος Λαπόρδας για ν’ακούσει τις θέσεις μας.
Παρ’ όλα αυτά μέχρι και την Δευτέρα 10.3.14 δεν είχαμε καμμιάν ενημέρωση. Αντιθέτως ο δήμος προχώρησε σε διαγράμμιση της λαϊκής με την φιλοσοφία του «αποφασίζω και διατάσσω».
Συνεχίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις μας, παρ’ όλη την οικονομική ύφεση που μας πλήττει σε μεγάλο βαθμό. Ευχόμαστε επί τέλους η τοπική αυτοδιοίκηση να σκύψει σοβαρά στο πρόβλημα μας και να παύσει να μας θεωρεί πολίτες β’ κατηγορίας.
Το ότι εργαζόμαστε στον δρόμο δε σημαίνει ότι διαθέτουμε και λιγότερη αξιοπρέπεια.
Ζητούμε ειλικρινώς συγγνώμην από τους κατοίκους του δήμου γιά την ταλαιπωρία αυτή, αλλά δεν είναι δική μας η ευθύνη.
Εξ άλλου έχει δρομολογηθεί ο αφανισμός των λαϊκών αγορών από την «Τριμερή» και την κυβέρνηση με χρονικό όριο την 31η Οκτωβρίου 2014.
Χιλιάδες οικογένειες ελευθέρων επαγγελματιών θα μείνουν στον δρόμο χωρίς εργασία».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας