Πολιτισμός

Το νέο παιδικό βιβλίο της Κ.Βέλκου «Η γάτα που ήθελε να δει τον κόσμο από ψηλά»

Από της εκδόσεις “Αποστακτήριο” κυκλοφόρησε το νέο παιδικό βιβλίο της Κιλκισιώτισας εκπαιδευτικού Κυριακής Βέλκου «Η γάτα που ήθελε να δει τον κόσμο από ψηλά».

Ένα δίγλωσσο παιδικό βιβλίο (Ελληνικά – Αγγλικά) σε μετάφραση της Ιουλίας Κοκκίδου και με εικονογράφηση της Βίκυς Δελή.

Λίγα λόγια γιά το βιβλίο

Η Φιφή είναι μια γάτα διαφορετική από τις άλλες. Δεν της αρκεί που μπορεί να κάνει μεγάλα άλματα, να σκαρφαλώνει με ευκολία στα δέντρα, να βλέπει άριστα τη νύχτα, να αντιλαμβάνεται τα πάντα με τους αισθητήρες της. Μεγάλη της επιθυμία είναι να δει τον κόσμο από ψηλά! Και πράγματι, θα προσπαθήσει με πολλούς τρόπους να τα καταφέρει. Θα πετύχει τελικά τον σκοπό της να πετάξει σαν πουλί στον ουρανό και να θαυμάσει από εκεί τις ομορφιές της Γης; Θα γίνει άραγε η Φιφή, η πρώτη ιπτάμενη γάτα της Ιστορίας;

Αυτό το βιβλίο μάς παροτρύνει να κυνηγάμε τα όνειρά μας, ακόμα κι αν ακούγονται δύσκολα ή εξωπραγματικά. Να παλεύουμε γι’ αυτά και να μην τα παρατάμε. Γιατί, όταν έχουμε ισχυρή θέληση, τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει!

 

Λίγα λόγια γιά την συγγραφέα

Η Κυριακή Βέλκου είναι νηπιαγωγός και ζει με την οικογένειά της στο Κιλκίς. Έχει μετεκπαιδευτεί στη Γενική Αγωγή στο Διδασκαλείο του Α.Π.Θ. και κατέχει πιστοποιητικό ειδίκευσης στον Αυτισμό. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές αφορούν την κατεύθυνση της Παιδαγωγικής και Δημιουργικής Μάθησης στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ. Είναι επίσης υποψήφια διδάκτωρ στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Π.Δ.Μ. Έχει διατελέσει Σχολική Σύμβουλος νηπιαγωγών στο νομό Ροδόπης και στην περιφέρεια της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου στην Περιφέρεια Εκπαίδευσης της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Ολοκλήρωσε δυο κύκλους σπουδών στο Εργαστήριο  Δημιουργικής Γραφής της συγγραφέως Χαράς Ανδρεΐδου και τον Α΄ κύκλο σπουδών στο διαδικτυακό εκπαιδευτικό εργαστήριο του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. Σήμερα εργάζεται σε νηπιαγωγείο του Κιλκίς και τα απογεύματα σχεδιάζει και υλοποιεί διαδραστικές αφηγήσεις με γονείς και παιδιά στα «ταξίδια της παντόφλας» στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς.

Το 2018 συμμετείχε στην ομαδική αυτοέκδοση των εργαστηρίων  Δημιουργικής Γραφής, με τίτλο: «4 διηγήματα για μια αλλιώτικη Χιονάτη». Επιπρόσθετα, από τις Εκδόσεις  Αποστακτήριο  έχει κυκλοφορήσει  το 2020 η ποιητική της συλλογή «Ψίθυροι στην αχλή του χρόνου» με βραβευμένα ποιήματά της.

Αναζητήστε το σε όλα τα βιβλιοπωλεία!

 

Περισσότερα
Δείτε ακόμα