Αθλητισμός

Εθνικός Αξιούπολης-Πάϊκο Γουμένισσας: “Όλα κρίθηκαν στα πέναλτυ”

«Λεπτές ισορροπίες» σε… «ντέρμπυ από τα παλιά». Εξαιρετικό σύνολο οι γηπεδούχοι του Μπάμπη Καλόνικου. Είχαν κάθετο δοκάρι σε πλασέ του Νίκου Κυπαρίσση στο 71΄. Ο ίδιος παίκτης στο 81΄υποχρέωσε τον Γιώργο Κατρατσέα σε διπλή επέμβαση. Στο 103΄ο τερματοφύλακας πραγματοποίησε φοβερή απόκρουση σε «βολίδα» του Ανδρέα Σαντικά από το ύψος του πέναλτυ.

Χωρίς τους Βαγγέλη Καρπάτση και Αλέξανδρο Τερζή οι φιλοξενούμενοι του Νίκου Μαβίδη είχαν μεταπτώσεις στην απόδοσή τους. Θα μπορούσαν να τελειώσουν την αναμέτρηση στο α΄ημιχρόνιο, με τις κλασικές ευκαιρίες του Φώτη Παμπουκίδη και του Κοσμά Σαμαρά στο ανυπεράσπιστο τέρμα.

Επί πλέον είχαν δύο δοκάρια, στο 61΄κάθετο από το «αυτοδοκάρι» του Κώστα Χαϊτίδη στην προσπάθεια απόκρουσης και στο 109΄οριζόντιο σε κεφαλιά του Φώτη Παμπουκίδη.

Με «λευκή» ισοπαλία στο 90λεπτο και την παράταση οδηγηθήκαμε στα πέναλτυ.

Απόλυτη ευστοχία από τα 11 βήματα στις τέσσερις εκτελέσεις των φιλοξενουμένων (Θανάσης Αργυρόπουλος, Φώτης Τσαουσίδης, Δημήτρης Αργυρόπουλος, Κοσμάς Σαμαράς).

Στην αφετηρία ευστόχησε για τους γηπεδούχους ο Νίκος Κυπαρίσσης, για στην συνέχεια ο Αχιλλέας Αποστολίδης και ο Αρντίτ Μπίτσι δεν μπόρεσαν να νικήσουν το σπουδαίο τερματοφύλακα Γιώργο Κατρατσέα.

Η οικογένεια Παπαλάμπρου έγραψε ιστορία στην 70χρονη διαδρομή του Πάικου Γουμένισσας. Είναι η μοναδική με τρεις διαφορετικούς εκπροσώπους που φόρεσαν την πράσινη φανέλα, τον παππού Αργύρη στη δεκαετία του ΄60, τον γυιό Γιάννη στις δεκαετίες ΄80 και ΄90, αλλά και τον εγγονό Αργύρη, ο οποίος στα 14 χρόνια του πήρε το βάπτισμα του πυρός, με το επίσημο ποδοσφαιρικό του ντεμπούτο.

Διαιτητής ο Τάσος Ασβεστόπουλος.

Οι συνθέσεις:
ΑΞΙΟΥΠΟΛΗ: Βασιλειάδης, Παϊζάνης, Μαργαριτόπουλος, Χαϊτίδης, Κυπαρίσσης, Καπνόπουλος, Χαραλαμπίδης (84΄Αγαθίδης), Μπίτσι, Αποστολίδης, Σαντικάς, Τσούκας (89΄Π.Βαλκάνης).
ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ: Κατρατσέας, Ζαπουλίδης, Τσιαγιαννίδης, Α.Αργυρόπουλος, Τσαουσίδης, Δ.Αργυρόπουλος, Τραχανίδης (105΄ Γ.Σαμαράς), Καρακάσογλου (105΄Π.Καρατζιάς), Παμπουκίδης, Καλπακίδης (75΄Παπαλάμπρου), Κ.Σαμαράς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα