Αθλητισμός

Κύπελλο ΕΠΣΚ: Τα «ονόματα» εξασφάλισαν την πρόκριση

Γράφει ο Κώστας Ίντος

Συνεχίσθηκε η δράστη στην α΄φάση του κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς, με τις αναμετρήσεις της 2ης αγωνιστικής ημέρας. Οι 29 διαγωνιζόμενες ομάδες είναι χωρισμένες σε οκτώ ομίλους (πέντε των τεσσάρων ομάδων και τρεις των τριών). Στην επόμενη φάση, στους «16», θα προκριθούν οι πρώτες δύο ομάδες του κάθε ομίλου. Καθώς απομένουν άλλα 90 λεπτά γιά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στην α΄ φάση, έχουν εξασφαλισμένα εισιτήρια επτά ομάδες της Α1, δύο της α΄, ενώ επτά θέσεις παραμένουν διεκδικήσιμες.

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Προκρίθηκε στους «16» ο ΠΑΟΚ Κρηστώνης. Την άλλη προνομιούχο θέση διεκδικούν η Αργυρούπολη και ο Αλέξανδρος Κιλκίς. Εκτός συνεχείας το Παλαιό Γυναικόκαστρο.
ΠΑΛΑΙΟ ΓΥΝΑΙΚΟΚΑΣΤΡΟ-ΠΑΟΚ ΚΡΗΣΤΩΝΗΣ 0-7
Με αντίπαλο τους γηπεδούχους του Γιάννη Ιασωνίδη, πλήρης η επιβολή για τους φιλοξενούμενους των Τόνι Γκονζάλες και Κώστα Ιωαννίδη. Δύο τέρματα ο Παναγιώτης Ρωμανίδης, στο 2΄με πέναλτυ και στο 6΄με πλασέ. Δύο τέρματα ο Σάββας Χατζηασλανίδης, στο 10΄ και 25΄με πλασέ. Ένα τέρμα ο Θόδωρος Παυλίδης στο 40΄ με κεφαλιά. Δύο τέρματα ο Κώστας Σακαλίδης, στο 60΄και 70΄με πλασέ.
Διαιτήτευσε ο Λάζαρος Σιδηρόπουλος.

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΙΛΚΙΣ 1-1
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 21΄με κεφαλιά του προπονητή-παίκτη, Αλέξανδρου Φωτιάδη. Οι φιλοξενούμενοι του Μιχάλη Αναστασιάδη ισοφάρισαν στο 64΄με μακρινό σουτ του Γιώργου Δεμερτζή.
Διαιτήτευσε ο Λάζαρος Μαυρίδης.
Η βαθμολογία
1.ΠΑΟΚ Κρηστώνης 10-1 6
2.Αργυρούπολη 5-2 4
3.Αλέξανδρος Κιλκίς 2-4 1
4.Παλαιό Γυναικόκαστρο 1-11 0
3η αγωνιστική ημέρα (Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου)
ΠΑΟΚ Κρηστώνης-Αργυρούπολη
Αλέξανδρος Κιλκίς-Παλαιό Γυναικόκαστρο
2ος ΟΜΙΛΟΣ
Ακόμη και με ήττα με διαφορά ενός τέρματος στοΝ «επίλογο», το Πάικο Γουμένισσας παίρνει την πρωτιά. Το Χορήγι προκρίνεται, εάν ο Εθνικός Αξιούπολης δεν νικήσει στην Γουμένισσα. Εάν η ο Εθνικός νικήσει με διαφορά δύο τερμάτων, καταλαμβάνει την πρωτιά και στέλνει στην δεύτερη θέση το Πάικο. Εάν ο Εθνικός νικήσει με διαφορά τεσσάρων τερμάτων, αφήνει εκτός διοργανώσεως το Πάικο, και η δεύτερη θέση ανήκει στο Χορήγι.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ-ΧΟΡΗΓΙ 1-2
Δύο φορές προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι του Μάρκου Κουτσάγια, με πλασέ του Δημήτρη Γεωργιάδη στο 11΄καιτου Βαγγέλη Κωνσταντινίδη στο 63΄.
Οι γηπεδούχοι του Αλέξη Κυριακίδη είχαν οριζόντιο δοκάρι στο 20΄, σε εκτέλεση φάουλ του Μπάμπη Καλόνικου, και ισοφάρισαν προσωρινώς στο 51΄ με μακρινό σουτ του Νουρεντίν Γκιόνι.
Διαιτήτευσε ο Γιώργος Τακίδης.
Δεν αγωνίσθηκε το Πάικο Γουμένισσας.
Η βαθμολογία
1.Πάικο Γουμένισσας 2-0 3
2.Χορήγι 2-3 3
3.Εθνικός Αξιούπολης 1-2 0
3η αγωνιστική ημέρα (Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου)
Πάικο Γουμένισσας – Εθνικός Αξιούπολης
Δεν αγωνίζεται το Χορήγι.
3ος ΟΜΙΛΟΣ
Προκρίθηκε στους «16» ο Κιλκισιακός. Εάν ηο Ποντιακός Νέας Σάντα ηττηθεί με διαφορά έξι τερμάτων, συνεχίζει στη διοργάνωση, ενώ εάν χάσει με διαφορά οκτώ τερμάτων, τότε η Γρίβα καταλαμβάνει την προνομιούχο δεύτερη θέση.
ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΝΕΑΣ ΣΑΝΤΑΣ-ΓΡΙΒΑ 1-1
Οι γηπεδούχοι των Δημήτρη Ασλανίδη και τω Νίκου Κυπαρίσση προηγήθηκαν στο 35΄με πλασέ του Μιχάλη Μάναλη. Οι φιλοξενούμενοι του Γιώργου Καρατζιά ισοφάρισαν στο 41΄με πλασέ του Κώστα Πετσανούκη.
Διαιτήτευσε ο Χρήστος Τσαλουχίδης.
Δεν αγωνσθηκε ο Κιλκισιακός.
Η βαθμολογία
1.Κιλκισιακός 7-0 3
2.Ποντιακός Νέας Σάντας 1-1 1
3.Γρίβα 1-8 1
3η αγωνιστική ημέρα (Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου)
Κιλκισιακός-Ποντιακός Νέας Σάντας
Δεν αγωνίζεται η Γρίβα.
4ος ΟΜΙΛΟΣ
Προκρίθηκαν στους «16» οι Καστανιές. Ακόμη και με ισοπαλία στον «επίλογο», ο Βαπτιστής συνεχίζει στη διοργάνωση. Για να εκτοπίσει τον Βαπτιστή η Μεγάλη Στέρνα χρειάζεται νίκη. Εκτός συνεχείας ο Επτάλοφος.
ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ-ΒΑΠΤΙΣΤΗΣ 3-0
Όλα τα τέρματα, στο πρώτο ημίχρονο για τους γηπεδούχους των Λάκη Γεωργιάδη και Σταύρου Νικολαΐδη, απέναντι στους φιλοξενούμενους του Δημήτρη Σκουλέλη.
Παραγωγικοί ο Γιώργος Τακαβάκης στο 17΄και 45΄με μακρινό σουτ και κεφαλιά αντιστοίχως, αλλά και ο Ανδρέας Λαδάς στο 26΄με πλασέ.
Διαιτήτευσε ο Δημήτρης Τζώγλης.
ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΕΡΝΑ-ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ 5-2
Απόλυτος πρωταγωνιστής ο προπονητής-παίκτης των γηπεδούχων Γιώργος Πανοδήμος μετέσσερα τέρματα σε 36 λεπτά (20΄μακρινό σουτ, 40΄και 44΄πλασέ, 56΄πέναλτυ). Εύστοχος στο 68΄και ο Σταύρος Κετσετζής με κεφαλιά.
Είχε μειώσει προσωρινώς γιά τους φιλοξενουμένους του Αλέκου Πουρσανίδη σε 3-1 και 3-2 ο Στέφανος Παπαδαμιανός στο 49΄και 52΄.
Διαιτήτευσε ο Τάσος Ιωαννίδης.
Η βαθμολογία
1.Καστανιές 8-1 6
2.Βαπτιστής 5-3 3
3.Μεγάλη Στέρνα 6-7 3
4.Επτάλοφος 2-10 0
3η αγωνιστική ημέρα (Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου)
Επτάλοφος-Καστανιές
Βαπτιστής-Μεγάλη Στέρνα
5ος ΟΜΙΛΟΣ
Προκρίθηκαν στους «16» η Νίκη Ευκαρπίας και ο Εύρωπος. Προσεχώς θα ξεκαθαρίσει ποιός θα καταλάβει την πρώτη θέση του ομίλου, για να έχει καλύτερες διασταυρώσεις.
Εκτός συνεχείας το Πευκόδασος.
ΝΙΚΗ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ-ΠΕΥΚΟΔΑΣΟΣ 7-1
Οι φιλοξενούμενοι του Σάκη Παπαδόπουλου μείωσαν προσωρινά σε 6-1, με πλασέ του Χρήστου Δελήπαλτα στο 82΄. Γιά τους γηπεδούχους του Βασίλη Παμπορίδη, τριπλή επιτυχία στο β΄ημίχρονο ο Δημήτρης Μανής, με ισάριθμα εύστοχα πλασέ στο 49΄, 61΄, 89΄. Ευστόχησαν στο α΄μέρος, ο Μπάμπης Κοτσαμποϊκίδης στο 7΄και 29’ με πλασέ, ο Κώστας Αμανατίδης στο 9΄με πλασέ, ο Δάμος Παπαδόπουλος στο 19΄με εκτέλεση φάουλ.
Διαιτήτευσε ο Γιώργος Τακίδης.
Δεν αγωνίσθηκε ο Εύρωπος.
Η βαθμολογία
1.Ευκαρπία 7-1 3
2.Εύρωπος 6-0 3
3.Πευκόδασος 1-13 0
3η αγωνιστική ημέρα (Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου)
Εύρωπος-Νίκη Ευκαρπίας
Δεν αγωνίζεται το Πευκόδασος.
6ος ΟΜΙΛΟΣ
Προκρίθηκε στους «16» το Παλαιό Αγιονέρι. Προβάδισμα γιά την προνομιούχο θέση διατηρεί το Γερακαριό. Έχει ελπίδες και ο ΑΟΚ Πολυκάστρου. Εκτός συνεχείας το Βαλτοτόπι.
ΠΑΛΑΙΟ ΑΓΙΟΝΕΡΙ-ΒΑΛΤΟΤΟΠΙ 4-1
Οι φιλοξενούμενοι του Λάκη Χαμουρούδη ισοφάρισαν προσωρινώς στο 55΄με πλασέ του Λεάντρο Ντάτσι. Τα τέρματα επικράτησης γιά τους γηπεδούχους του Νίκου Κωτάκη στο 20΄ο Πέτρος Αβραμίδης με μακρινή λόμπα, στο 70΄ο Σάββας Αλεξανδρίδης με μακρινό σουτ και στο 75΄και 80΄ο Κώστας Παπαδόπουλος με ισάριθμα πλασέ.
Διαιτήτευσε ο Λάζαρος Μαυρίδης.
ΑΟΚ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ-ΓΕΡΑΚΑΡΙΟ διεκόπη.
Οριστική διακοπή του αγώνα στο 10΄ από τον διαιτητή Θωμά Τζούντα, λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών. Υπερβολική ποσότητα νερού στο γήπεδο και ιδιαιτέρως χαλαζιού μεγάλου μεγέθους. Προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι στο 5΄με πλασέ του Αβραάμ Ορφανίδη.
Η βαθμολογία
1.Παλαιό Αγιονέρι 5-1 6
2.Γερακαριό 4-0 3
3.ΑΟΚ Πολυκάστρου 0-1 0
4.Βαλτοτόπι 1-5 0
Έναν αγώνα λιγότερο έχουν ο ΑΟΚ Πολυκάστρου και το Γερακαριό.
3η αγωνιστική ημέρα (Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου)
Γερακαριό-Παλαιό Αγιονέρι
Βαλτοτόπι-ΑΟΚ Πολυκάστρου.
7ος ΟΜΙΛΟΣ
Προκρίθηκαν στους «16» η Δόξα Χέρσου και η Μεγάλη Βρύση. Προσεχώς θα ξεκαθαρίσει ποιός θα πάρει την πρώτη θέση του ομίλου, γιά να έχει καλύτερες διασταυρώσεις. Αποκλείσθηκαν Πολύπετρο και Δοϊράνη.
ΧΕΡΣΟ-ΠΟΛΥΠΕΤΡΟ 3-0 α.α.
Δεν προσήλθαν στο γήπεδο οι φιλοξενούμενοι του Δημήτρη Βλάχου. «Ξεκούραστη» νίκη «στα χαρτιά» για τους γηπεδούχους του Ανδρέα Ντέμε.
ΔΟΪΡΑΝΗ-ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΥΣΗ 0-5
Απέναντι στους γηπεδούχους του Γιάννη Σαββίδη οι φιλοξενούμενοι του Παύλου Μπάπκα παρουσιάσθηκαν παραγωγικοί, στο 20΄με πλασέ του Δημήτρη Τοπχαρά, στο 35΄και 80΄με ισάριθμες εκτελέσεις πέναλτυ του Λοΐζου Δασκάλου, στο 45΄με πλασέ του Κώστα Ζάλτου και στο 60΄με πλασέ του Γιώργου Φουλεδάκη.
Διαιτήτευσε ο Νίκος Κονισπολιάτης.
Η Βαθμολογία
1.Δόξα Χέρσου 9-0 6
2.Μεγάλη Βρύση 9-1 6
3.Πολύπετρο 1-7 0
4.Δοϊράνη 0-11 0
3η αγωνιστική ημέρα (Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου)
Μεγάλη Βρύση-Χέρσο
Πολύπετρο-Δοϊράνη
8ος ΟΜΙΛΟΣ
Προκρίθηκε στους «16» η ΑΕ Πολυκάστρου. Διεκδικούν την δεύτερη προνομιούχο θέση η Τούμπα και τα Μεγάλα Λειβάδια. Αποκλείσθηκε ο Απόλλων Μαυρονερίου.
ΜΑΥΡΟΝΕΡΙ-ΑΕ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ 0-2
Κόντρα στους γηπεδούχους του Χάρη Μοσχοβίτη, οι φιλοξενούμενοι του Μίλτου Γεωργιάδη ήταν αποτελεσματικοί με τον Σταύρο Γκέρτσο, στο 50΄με κεφαλιά και στο 82΄με πέναλτυ, ενώ είχαν και οριζόντιο δοκάρι στο 10΄, σε μακρινό σουτ του Λευτέρη Δουλκερίδη.
Διαιτήτευσε ο Δημήτρης Τζώγλης.
ΤΟΥΜΠΑ- ΜΕΓΑΛΑ ΛΕΙΒΑΔΙΑ 1-1
Οι γηπεδούχοι του Γιώργου Τζιβελέκη προηγήθηκαν στο 35΄ με πλασέ του Φώτη Μπέλτσου. Οι φιλοξενούμενοι του Γιάννη Τεβρεντζίδη ισοφάρισαν στο 75΄με κεφαλιά του Κίμωνα Νικολαΐδη.
Η βαθμολογία
1.ΑΕ Πολυκάστρου 5-1 6
2.Τούμπα 6-1 4
3.Λειβάδια 2-4 1
4. Μαυρονέρι 0-7 0
3η αγωνιστική ημέρα (Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου)
ΑΕ Πολυκάστρου -Τούμπα
Μεγάλα Λειβάδια- Απόλλων Μαυρονερίου.

Περισσότερα

Προβληματισμοί

Απόγευμα ενός Σαββάτου, προτελευταία αγωνιστική ημέρα κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της ανώτερης κατηγορίας ΕΠΣ Κιλκίς. Η ουραγός της κατάταξης αντιμετωπίζει […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη – ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη στο Κιλκίς