Κοινωνία

Oι εξορμήσεις του κοινωνικού ιατρείου και φαρμακείου σε οικισμούς

Ξεκίνησαν οι περιοδείες του κοινωνικού ιατρείου και φαρμακείου Κιλκίς σε απομακρυσμένα χωριά του νομού Κιλκίς, για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις από εθελοντές γιατρούς, φαρμακοποιούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρώτη εξόρμηση στα χωριά, Ελληνικό και Ίσωμα. Εξετάσθηκαν συνολικά 43 κάτοικοι των περιοχών αυτών.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:
«…Από τα αποτελέσματα των εξετάσεων, αποδεικνύεται η αναγκαιότητα αυτών των κατά περιόδους επισκέψεων περιοδικά σε περιοχές με δύσκολη προσβασιμότητα στα αστικά κέντρα.
Ο γηρασμένος δε πληθυσμός των περιοχών αυτών, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αγροτικών γιατρών, χρήζει ιδιαίτερης υγειονομικής μέριμνας.
Διαπιστώθηκαν ο ελλιπής εξοπλισμός και η έλλειψη στοιχειώδους ποσότητας φαρμάκων, των αγροτικών ιατρείων αλλά και η έντονη επιθυμία των κατοίκων για συχνότερες επισκέψεις.
Στην συγκεκριμένη αποστολή συμμετείχαν δύο εθελοντές γιατροί, δύο εθελοντές φαρμακοποιοί και μία εθελόντρια του ΚΙΦ.
Το πρόγραμμα των περιοδειών θα συνεχιστεί από τον Σεπτέμβριο, φιλοδοξώντας να καλύψει όλο τον νομό στην διάρκεια ενός έτους.
Η επόμενη επίσκεψη θα ανακοινωθεί αρχές Σεπτεμβρίου».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Το… «γούρι»

Αυτή τη φορά η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς πέρασε νικηφόρα από την Αθήνα η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς […]