Πολιτική

Ξεκινά πανεθνική προσπάθεια κατά της ΑΕΠΙ με πρωτοβουλία του βουλευτή Ελ. Αυγενάκη

Καταγγελία ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού κατά της Ανώνυμης Εταιρείας Πνευματικής Ιδιοκτησίας (Α.Ε.Π.Ι. Α.Ε.) ζητώντας από την Επιτροπή Ανταγωνισμού την κατεπείγουσα επέμβασή της, κατέθεσαν η Ένωση Ραδιοσταθμών Μακεδονίας – Θράκης & Νήσων Αιγαίου (ΕΝ.Ι.Ρ.Σ. Μ.Θ.Ν.Α.), με την στήριξη του βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.
Η κατάθεση της καταγγελίας συνιστά την πρώτη εμπεριστατωμένη ενέργεια των τελευταίων χρόνων από την πλευρά των χρηστών προστατευόμενης μουσικής, μετά από είκοσι χρόνια που ισχύει ο Ν. 2121/1993, προκειμένου να μπει φρένο στις παράνομες, καταχρηστικές κι εκβιαστικές πρακτικές της Α.Ε.Π.Ι. Α.Ε.. Πρόκειται για Καταγγελία 120 σελίδων (αριθμεί συνολικά πάνω από 1.000 σελίδες μαζί με τα συνοδευτικά αποδεικτικά έγγραφα, όπως αναφέρει σε σχετικό έγγραφό της προς τον κο Αυγενάκη η Ένωση), στην οποία περιγράφεται με κάθε αναγκαία λεπτομέρεια η εξωφρενική κατάσταση την οποία η Α.Ε.Π.Ι. Α.Ε. έχει δημιουργήσει σε βάρος των ιδιοκτητών των επαρχιακών ραδιοσταθμών, και με την οποία, όπως τονίζει η Ένωση, η Α.Ε.Π.Ι. Α.Ε. καταγγέλλεται ως ο «μεγαλύτερος στη χώρα ιδιωτικός μηχανισμός καταπίεσης και στυγνής εκμετάλλευσης άλλων ιδιωτών».AEPI - GEA
Μάλιστα, η Ένωση ξεχωρίζει την περίπτωση ενός τ. ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού, απόρου ΚΑΙ αναπήρου, τον οποίο η Α.Ε.Π.Ι. Α.Ε., παρότι γνώριζε την κατάσταση της υγείας του, τον κατεδίωξε μέχρις εσχάτων, πέτυχε 3 φορές την καταδίκη του (λόγω της ανέχειας, ο άνθρωπος αυτός δεν είχε τη δυνατότητα να παρασταθεί σε κανένα ποινικό δικαστήριο με δικηγόρο) και του κατέσχεσε το μόνο ακίνητο που μπορούσε να πουλήσει για να εξοφλήσει τα χρέη του προς την Α.Ε.Π.Ι. Α.Ε. αλλά και τον Ο.Α.Ε.Ε., ώστε να λάβει αναπηρική σύνταξη. Το αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα, αφού μάλιστα έχει ήδη εκτίσει ποινή φυλάκισης (με κοινωνική εργασία), ο άνθρωπος αυτός εξακολουθεί να αδυνατεί να λάβει αναπηρική σύνταξη, ζει μόνος σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό και συντηρείται αποκλειστικά από φίλους και τέως συναδέλφους του (ιδιοκτήτες ραδιοσταθμών).

Από την πλευρά του ο Λευτέρης Αυγενάκης με την ιδιότητα του μάρτυρα έρχεται να υπερασπιστεί κ να καταθέσει τα αμέτρητα παράπονα των πολιτών, πέραν του χώρου της ιδιωτικής ραδιοφωνίας, οι οποίοι έχουν “πέσει θύματα” κυριολεκτικά των καταγγελλόμενων πρακτικών της ως άνω εταιρίας, όπως πρόσφατα ο κύριος Σωμαράκης από το Ηράκλειο, αλλά και αμέτρητες άλλες περιπτώσεις που καθημερινά του καταγγέλλονται από τους θιγόμενους και έχουν φτάσει στο γραφείο του Βουλευτή.
Σημειώνεται πως με την καταγγελία δε ζητείται η επιβολή προστίμων κατά της Α.Ε.Π.Ι. Α.Ε., προκειμένου να μην απομειωθεί το ενεργητικό της από το οποίο οι δημιουργοί αναμένουν τις αμοιβές τους, αλλά η συμμόρφωσή της με το πνεύμα και το γράμμα του νόμου και η παραδειγματική τιμωρία, διά της επιβολής προστίμων, των πραγματικών υπαιτίων, που είναι τα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου. Τα συνολικά πρόστιμα που ζητείται να επιβληθούν, ατομικά κατά των υπαιτίων, είναι συνολικού ύψους 7.800.000 ευρώ.

Περισσότερα

Στην Κύπρο ο Γ.Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις της μαύρης επετείου εισβολής του Αττίλα

Στην Κύπρο, όπου εκπροσωπεί τη Βουλή ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς […]

Δείτε ακόμα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]