Ελλάδα

Ξανά σε καραντίνα ο Εχίνος Ξάνθης

Νέα περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία των πολιτών στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης ανακοίνωσε χθες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά τον εντοπισμό 15 νέων θετικών κρουσμάτων του κορωνοϊού. Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, από σήμερα και για επτά ημέρες τίθεται σε καραντίνα η κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης με απαγόρευση των συγκεντρώσεων στην περιοχή, απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών από τις 9 μ.μ. έως τις 7 π.μ., αναστολή λειτουργίας νηπιαγωγείων και δημοτικών και υποχρεωτική χρήση μάσκας. Στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης τα μέτρα αφορούν την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα, την προσέλευση πολιτών σε δημόσιες υπηρεσίες και ΔΕΚΟ κατόπιν ραντεβού και την αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών και υπαίθριου εμπορίου.

Xθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 20 νέα κρούσματα SARS-CoV-2 στη χώρα μας. O αριθμός των επιβεβαιωμένων εργαστηριακά κρουσμάτων από τον περασμένο Φεβρουάριο έως και χθες ήταν 3.088. Από το σύνολο των περιστατικών, τα 692 (22,4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι στο εξωτερικό και 1.752 (56,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Σταδιακή αύξηση καταγράφεται στον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Χθες οι διασωληνωμένοι ασθενείς ήταν 14 έναντι 12 προχθές και 10 την περασμένη Τρίτη. Χθες δεν καταγράφηκε θάνατος λόγω του κορωνοϊού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων της νόσου στην Ελλάδα είναι 183, εκ των οποίων το 95,6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Εν τω μεταξύ, θερμικές κάμερες τίθενται σε λειτουργία από σήμερα στους σιδηροδρομικούς σταθμούς Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ως πρόσθετο προληπτικό μέτρο για τη θερμομέτρηση τόσο του επιβατικού κοινού όσο και του προσωπικού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι θερμικές κάμερες έχουν τοποθετηθεί στην είσοδο προς τις αποβάθρες στον Σταθμό Λαρίσης (στην Αθήνα) και στον Νέο Σταθμό Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ διαβεβαιώνει ότι μεριμνά για την προστασία της ιδιωτικότητας του επιβατικού κοινού και συμμορφώνεται με τις κατευθύνσεις και οδηγίες των εποπτικών αρχών κατά την υιοθέτηση και εφαρμογή μέτρων πρόληψης της εξάπλωσης της COVID-19. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπενθυμίζει ότι έχει εφαρμόσει από την πρώτη στιγμή όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των επιβατών και του προσωπικού της, όπως μάσκες, αντισηπτικά, καθημερινή απολύμανση κ.ά.

Πηγή: kathimerini.gr

Περισσότερα
Δείτε ακόμα