Πολιτική

“Κρυφτούλι” παίζει η κυβέρνηση με το διαβόητο τέλος επιτηδεύματος

Το “κρυφτούλι” παίζει η κυβέρνηση με θέμα επιβολής τέλους επιτηδεύματος και για το τρέχον οικονομικό έτος σε οικισμούς κάτω των 500 κατοίκων που διοικητικώς ανήκαν σε κοινότητες με μεγαλύτερο συγκεκριμένου πληθυσμιακού ορίου.

Μια πρακτική επιλογή η οποία συνεχίζεται και εφέτος παρά το γεγονός ότι είχαν δοθεί στο παρελθόν διαβεβαιώσεις από πλευράς των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων ότι θα λυνόταν το πρόβλημα και θα αποκαθίστατο το πνεύμα του σχετικού νόμου του 2011 όταν αυτό ετέθη με σχετική επερώτηση από τον βουλευτή Κιλκίς της ΝΔ Γεώργιο Γεωργαντά, ύστερα και από σχετικό δημοσίευμα τότε του “Μαχητή” καθώς το θέμα αφορά σε αρκετούς οικισμούς του νομού μας. Κάτι το οποίο απετέλεσε και την αφορμή για την εκ νέου κατάθεση επίκαιρης ερώτησης από πλευράς του κ. Γεωργαντά και του συναδέλφου βουλευτή β’ Πειραιώς Κωνσταντίνου Κατσαφάδου και η οποία συζητήθηκε την Δευτέρα 16.10.17.

Μια συζήτηση που δεν προσέφερε τίποτε σε ότι αφορά στην ουσία της υπόθεσης και της πανθομολογούμενης αδικίας για τους κατοίκους των επιλαχών περιοχών καθώς η αρμόδια υφυπουργός οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου επιχείρησε να αποδώσει ευθύνες στην Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία σε ότι αφορά στο νομικό χαρακτηρισμό της έννοιας χωριού και επί της ουσίας να δηλώσει αδυναμία εφαρμογής του νόμου προς την πορεία κατάργησης του τέλους στους εν λόγω οικισμούς.

Βεβαίως όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν αυτή την αντιμετώπιση ή για να είμαστε και περισσότερο ακριβείς την μη αντιμετώπιση ενθαρρύνει και το γεγονός οτι δεν υπάρχουν έντονες αντιδράσεις απο πλευράς των θιγομένων φορολογουμένων σε εθνικό αλλά και τοπικό επίπεδο.

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα

Αναμενόμενο

Στα μέλη της κεντρικής επιτροπής του «ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία», που υπέβαλαν προσφάτως την παραίτησή τους από αυτήν, συμπεριλαμβάνεται και η […]