Γενικά

Ανησυχία για τα κρούσματα ανεμοβλογιάς στο κέντρο υποδοχής μεταναστών της Νέας Καβάλας

Aνησυχία έχει προκληθεί στην κοινωνία του δήμου Παιονίας και κυρίως σε όσους διαβιούν στην περιοχή της Νέας Καβάλας και του Πολυκάστρου το γεγονός ότι έχουν κάνει την εμφάνιση τους στην εκεί δομή υποδοχής πολιτών τρίτων χωρών οι οποίοι έχουν αιτηθεί διεθνούς προστασίας, περίπου 1150 σε αριθμό σήμερα, τρία κρούσμάτα, προς ώρας, ανεμοβλογιάς σε νεαρής ηλικίας διαμένοντες στην δομή.

Μία εξέλιξη η οποία έγινε γνωστή στην δημοτική αρχή πρίν από δύο ημέρες προκαλώντας και σε αυτήν ανησυχία καθώς μιλάμε για μία λοίμωξη ιογενή εξανθηματική νόσο εξαιρετικά μεταδοτική η οποία είναι παιδική νόσος, αλλά η οποία έάν εκδηλωθεί σε ενήλικες είναι πιο σοβαρή και μπορεί να προκαλέσει σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι και τον θάνατο του προσβεβλημένου ασθενούς.

Εξ ου και η έκτακτη σύσκεψη η οποία συνεκλήθη σήμερα στο δημοτικό μέγαρο για θέματα μεταδοτικών νόσων παρουσία του δημάρχου Κωνσταντίνου Σιωνίδη και με την συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη, και εκπροσώπων δομών υγείας του δήμου και υπηρεσιών που συνδέονται με την πολιτική προστασία, έχοντας βεβαίως ενημερώσει σχετικώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΔΥ για την κατάσταση, με στόχο να αξιολογηθούν τα δεδομένα και να δρομολογηθούν οι ενέργειες για την αντιμετώπιση της.

Δυστυχώς τα νέα για την εμφάνιση της λοίμωξης έρχονται σε μία περίοδο εξαιρετικά ευαίσθητη λόγω της πανδημίας από τον Κορωνοϊό και των αυξημένων ζητημάτων που ενδημούν σε ιδιαίτερες δομές όπως αυτή της Νέας Καβάλας και επιβαρύνουν το ήδη “βαρύ” κλίμα, καθώς εκτός των άλλων πρακτικά ο δήμος δεν έχει αρμοδιότητες παρέμβασης σε τέτοιου είδους υποθέσεις.

Αμέσως μετά την μεσημβρινή σύσκεψη ο δήμος Παιονίας εξέδωσε δελτίο τύπου σε μία προσπάθεια εκτός των άλλων να επιταχύνει τις παρεμβάσεις των αρμοδίων αρχών αναφέροντας τα εξής:

“Έκτακτη σύσκεψη για θέματα μεταδοτικών νόσων και για τη λήψη μέτρων πρόληψης για τους φιλοξενούμενους στην δομή της Νέας Καβάλας και τους διαμένοντες στον καταυλισμό των Ρομά στην Αξιούπολη, συγκάλεσε σήμερα 29 Απριλίου στο δημαρχείο του Πολυκάστρου ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Καπουτζής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης, ο αντιπερειφεριάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, ο διευθυντής της παθολογικής του νοσοκομείου Γουμένισσας Αιμίλιος Σάτσογλου, ο διευθυντής του κέντρου υγείας Πολυκάστρου Γιώργος Περπερίδης, ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Γουμένισσας Χρήστος Γκαντίδης, ο υπαστυνόμος Γιάννης Ψωμιάδης, ο γ.γ. του δήμου Ιωάννης Ντάτος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Αλίρης και Λευτέρης Γαρόπουλος.

Αφορμή για την σύσκεψη ήταν τα αναφερόμενα κρούσματα ανεμοβλογιάς σε παιδιά της δομής της Ν.Καβάλας και οι συνέπειες αυτών. Επειδή η πληροφόρηση από την δομή είναι ελλιπής ο δήμος προβαίνει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα