Πολιτική

Κριτική από το «Αλλά…ΖΩ» για το θέμα των παιδικών σταθμών

Δριμεία κριτική γιά το θέμα των παιδικών σταθμών αλλά και γιά την γενικότερη εφαρμοζόμενη κοινωνική πολιτική ασκεί ο δημοτικός συνδυασμός Κιλκίς της ελλάσσονος μειοψηφίας «Αλλά…ΖΩ», τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην δημοτική αρχή.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Μετά από τέσσερα χρόνια από την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης», την οποία ακολούθησαν διαρκείς περικοπές, συγχωνεύσεις, κατάρρευση κοινωνικών δομών, «πάγωμα» προσλήψεων, αποχωρήσεις και απολύσεις προσωπικού, οι υπηρεσίες του δήμου είναι πλέον σε οριακή κατάσταση. Βασική κοινωνική δομή του δήμου μας, οι παιδικοί σταθμοί, έχουν δεχθεί την χαριστική βολή.
Σε έναν από τους μεγαλύτερους δήμους στην Ελλάδα, με 120 περίπου χωριά στην περιφέρειά του, αυτή την στιγμή λειτουργούν μόνο δύο παιδικοί σταθμοί εκτός πόλεως, χωρίς να καλύπτουν τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, πόσο μάλλον όλης της περιφέρειας.
Με πολύ μεθοδευμένο τρόπο έκλεισαν τρεις παιδικοί σταθμοί στον δήμο μας, με πρώτο αυτόν στην δημοτική ενότητα Μουριών. Ακολούθησε ο παιδικός σταθμός της Τερπύλλου στην Δ.Ε. Κρουσσίων και τέλος ο παιδικός σταθμός του Πεδινού στην Δ.Ε. Γαλλικού.
Στην Δ.Ε. Νέας Σάντας υπολειτουργεί ένας παιδικός σταθμός, αφού καλύπτει τις ανάγκες μόνο είκοσι παιδιών, με μια βρεφοκόμο και κανένα εργαζόμενο σε βοηθητικό προσωπικό.
Οι γονείς στην Δ.Ε. Γαλλικού βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς η δημοτική αρχή τους γυρίζει την πλάτη και δεν διεκδικεί τα συμφέροντά τους. Αφού υπάρχουν δεκαοκτώ αιτήσεις από μητέρες που στην μεγάλη τους πλειοψηφία εργάζονται, οι κτιριακές υποδομές στο παιδικό σταθμό του πεδινού είναι σε άριστη κατάσταση, ωστόσο παραμένει κλειστός.
Εκφράζουμε την αγωνία μας για την απόλυτη κατάρρευση της αυτοδιοίκησης και είμαστε αντίθετοι σε κάθε διαδικασία, από όπου κι αν αυτή δρομολογείται, που έχει ως στόχο την περαιτέρω αποδυνάμωση της.
Καλούμε λοιπόν τους διοικούντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, να υπερασπισθούν τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας που τους ανέδειξε σε αυτήν την θέση και να σταθούν διεκδικητικά απέναντι στις επιταγές της κεντρικής εξουσίας.
Πιστεύουμε στην ανοικτή και δημοκρατική λειτουργία του δήμου, σε όλα τα επίπεδα καθώς και στην διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα των κοινωνικών δομών».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα