Αθλητισμός

«Κραυγή» αγωνίας των προπονητών των δέκα ομάδων της α1 κατηγορίας Ε.Π.Σ. Κιλκίς

Γράφει ο Κώστας Ίντος

Απίστευτη «παγωμάρα» προκάλεσε στους συντελεστές του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ελλάδας η γενική συνέλευση της 30ης Σεπτεμβρίου, όπου οι διοικούντες της ΕΠΟ αποφάσισαν την αναστολή των τοπικών πρωταθλημάτων.

«Κραυγή» αγωνίας έβγαλαν οι προπονητές των δέκα ομάδων της α1 κατηγορίας ΕΠΣ Κιλκίς, σαφώς επηρεασμένοι από τις εξελίξεις:

«Δικαιούνται να παίξουν»

Ο Γιώργος Χατζηϊωαννίδης  προπονητής του Κιλκισιακού  δήλωσε: «Θεωρώ, ότι έχουν αντίθετες απόψεις η ΕΠΟ και το υπουργείο αθλητισμού. Την συγκεκριμένη αντιπαράθεση την πληρώνουν τα ερασιτεχνικά σωματεία. Γνώμη μου είναι, ότι από την στιγμή που όλες οι ομάδες της ΕΠΣ Κιλκίς είναι τακτοποιημένες με το μητρώο, δικαιούνται να παίξουν. Είναι σοβαρό λάθος της ΕΠΟ να απειλεί να διαγράψει τις ενώσεις που δεν έχουν εκκρεμότητες και επιθυμούν να παίξουν».

«Πληρώνει το μάρμαρο»

Ο Μίλτος Γεωργιάδης προπονητής της ΑΕ Πολυκάστρου ανέφερε: «Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πληρώνει το μάρμαρο. Οι ερασιτέχνες παράγοντες ματώνουν, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται γιά τις θυσίες τους. Εάν αργήσει η επανέναρξη των αγώνων, τότε η καταστροφή των σωματείων θα είναι οριστική και αμετάκλητη, τόσο στον οικονομικό, όσο και στον αγωνιστικό τομέα. Τον ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή τον ενδιαφέρει η χαρά της συμμετοχής. Θέλει να παίζει μπάλλα και αδιαφορεί για τις ίντριγκες και τα πολιτικά παιχνίδια στον χώρο του ποδοσφαίρου».

«Βαδίζουμε στο άγνωστο»

Ο Βίκτωρ Ιωσηφίδης προπονητής του Πάικου Γουμένισσας  τόνισε: «Αυτό, που συμβαίνει, δημιουργεί μειονέκτη σε όλες τις ομάδες. Υπάρχει χάσμα μεταξύ πολιτείας και ΕΠΟ. Το πισωγύρισμα είναι τεράστιο. Το κύπελλο της ΕΠΣ Κιλκίς κάλλιστα θα μπορούσε να συνεχισθεί. Είναι λυπηρό να απειλεί με κυρώσεις η ΕΠΟ. Εύχομαι να ξεκαθαρίσουν σύντομα τα πράγματα και να αγωνιστούμε. Βαδίζουμε στο άγνωστο, και αυτό μας δημιουργεί μέγιστο προβληματισμό».

«Επηρεάζει τους πάντες»

Ο Αλέξης Κυριακίδης προπονητής του Εθνικού Αξιούπολης επισήμανε: «Η εξέλιξη επηρεάζει τους πάντες. Οι ομάδες είχαν τεράστια χρονικά περιθώρια για το μητρώο. Σε άλλους νομούς το αμέλησαν. Ο νομός Κιλκίς είναι απολύτως τακτοποιημένος, και απορώ γιατί μας «φρενάρουν». Εύχομαι να τελειώσει γρήγορα αυτό το πολεμικό σκηνικό και να μπούμε στους ρυθμούς μας. Η ΕΠΣ Κιλκίς είναι οργανωμένη και δεν φέρει καμμία ευθύνη για τα όσα δυσάρεστα βιώνουμε».

«Όχι σε πισωγυρίσματα»

Ο Στάθης Στεφανίδης προπονητής του Απόλλωνος Ευρώπου δήλωσε: «Όταν μαλλώνουν τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια. Οι παίκτες έχουν την ανάγκη του παιχνιδιού, και τα προβλήματα πρέπει να λυθούν αμέσως. Ευελπιστούμε σε καλύτερες ημέρες, και όχι σε πισωγυρίσματα».

«Να επικρατήσει η λογική»

Ο Βασίλης Παμπορίδης προπονητής της Νίκης Ευκαρπίας ανέφερε: «Κάθε διακοπή πληγώνει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, όποια και αν είναι η αιτία. Καλό θα είναι, να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στην ΕΠΟ και την κυβέρνηση. Οι αντιμαχόμενες πλευρές προέχει να βάλουν πάνω απ’ όλα το κοινό καλό, την πρόοδο του ερασιτεχνικού αθλητισμού, και να πράξουν αυτό που πρέπει. Οι κόντρες σε όλα τα επίπεδα δεν φέρνουν καλά αποτελέσματα. Να επικρατήσει η λογική. Σύντομα να έχουμε καλά νέα, για να μην υπάρχουν οδυνηρές επιπτώσεις στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της χώρας».

«Χωρίς αγώνες θα απέχουν»

Ο Ανδρέας Ντέμε προπονητής της Δόξας Χέρσου τόνισε: «Μετά από δύο  μήνες προετοιμασίας αποκτήσαμε αγωνιστικό ρυθμό, φτάσαμε σε ικανοποιητικό επίπεδο φυσικής κατάστασης, και ξαφνικά κατεβαίνει ο διακόπτης. Οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές έχουν πολλές υποχρεώσεις στην καθημερινότητά τους, και θα απέχουν από τις προπονήσεις, όταν θα γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν αγώνες. Είναι δύσκολο να τους δώσουμε κίνητρο».

«Χάνεται ο προγραμματισμός»

Οι Αλέξανδρος Φωτιάδης και Πασχάλης Παπάκης το προπονητικό δίδυμο του Ηρακλή Αργυρούπολης, επισήμαναν: «Δεν ευνοεί τον ερασιτέχνη αθλητή η αναστολή των δρατηριοτήτων. Χάνεται ο προγραμματισμός. Αγαπάμε το σπορ, θέλουμε να παίξουμε, και δεν μας δίνουν τη δυνατότητα».

«Μας πάει πίσω»

Ο Παύλος Μπάπκας προπονητής του Αστέρα Μεγάλης Βρύσης, δήλωσε: «Είναι πολύ λυπηρή γιά όλους μας αυτή η κατάσταση. Μας «πάει» πίσω. Τα μεγαλύτερα θύματα είναι οι παράγοντες, διότι η περίοδος θα παραταθεί και τα έξοδά τους θα μεγαλώσουν. Η προετοιμασία ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου, και υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορείς να κρατήσεις σε εγρήγορση ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Βρίσκεται στον αέρα ο ετήσιος προγραμματισμός. Ελπίζουμε σε γρήγορη και ουσιαστική λύση».

«Είναι άδικο»

Ο Θεοχάρης Παπαδόπουλος προπονητής της Δόξας Γερακαριού, ανέφερε: «Είμαι στενοχωρημένος, διότι τα σωματεία του νομού Κιλκίς είναι τακτοποιημένα στο μητρώο, και είναι άδικο να μην αγωνίζονται. Κάθε χρόνο, πάντα κάτι βρίσκουν, γιά να εμποδίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία των ομάδων μας. Συνιστώ υπομονή και να περάσει γρήγορα αυτός ο εφιάλτης».

 

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Αεικίνητος

Στην πανελλήνια απεργία της Πέμπτης 16.3.23 συμμετέσχε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς. «Διεκδικούμε ασφάλεια στην εργασία, δικαιοσύνη και […]