Πολιτισμός

Η Κ.Ο.Θ. στον αρχαιολογικό χώρο Ευρωπού στις 19 Σεπτεμβρίου

Στον αρχαιολογικό χώρο του Ευρωπού στις 19 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό τη μουσική διεύθυνση του Έκτορα Ταρτανή παρουσιάζει έργα των Σαίνμπεργκ, Θεοδωράκη και Χάυντν.

Το ατμοσφαιρικό “Νυχτερινό” για έγχορδα και άρπα του πρωτοπόρου Αυστριακού συνθέτη Άρνολντ Σαίνμπεργκ ανοίγει το πρόγραμμα της βραδιάς.

Ακολουθεί μελοποιημένη ποίηση και συγκεκριμένα το έργο “Έρως & Θάνατος” του Μίκη Θεοδωράκη, που αποτελείται από “τέσσερα τραγούδια για τη Μυρτώ” (την αγαπημένη του σύζυγο), σε ποίηση Λορέντζου Μαβίλη και του ίδιου του συνθέτη.

Ερμηνεύει η μεσόφωνος Ελένη Βουδουράκη. Η συμφωνία αρ.92 του Χάυντν ονομάστηκε “της Οξφόρδης” λόγω της εκτέλεσής της εκεί την ημέρα που ο συνθέτης έλαβε από το Πανεπιστήμιο της πόλης Επίτιμο Διδακτορικό Δίπλωμα.

Πρόγραμμα:
Αrnold Schönberg: Νυχτερινό, για έγχορδα και άρπα
Μίκης Θεοδωράκης: Έρως & Θάνατος, για μέτζο σοπράνο & ορχήστρα εγχόρδων, σε ποίηση Λορέντζου Μαβίλη & Μίκη Θεοδωράκη
Joseph Haydn: Συμφωνία αρ. 92 σε σολ μείζονα, Hob I.92 (‘της Οξφόρδης’)

Διεύθυνση ορχήστρας: Έκτορας Ταρτανής
Μέτζο σοπράνο: Ελένη Βουδουράκη

Η συναυλία προσφέρεται δωρεάν από το υπουργείο Πολιτισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο στο χώρο της διοργάνωσης, όπου αυτό προβλέπεται.

Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://digitalculture.gov.gr/

Οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις τη, επιτροπής εμπειρογνωμόνων COVID-19 του υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]