Κοινωνία

Το ΚΠΕ Κιλκίς διοργανώνει εβδομάδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

Το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Κιλκίς διοργανώνει σειρά δράσεων με σκοπό την ενημέρωση των εκδηλώσεων και την ευαισθητοποίηση μαθητών, γονέων και φορέων σε θέματα, που αφορούν στο περιβάλλον και την αειφορία. Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της εβδομάδας περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, η οποία καθιερώθηκε το 2013 από το υπουργείο παιδείας και θρησκευμάτων   και περιλαμβάνουν :

  •  Συμμετοχή με παρουσίαση των προγραμμάτων  του Κ.Π.Ε. Κιλκίς στις ημερίδες  καλών πρακτικών εφαρμογής της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, μέσα από την προβολή προγραμμάτων και δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα σχολεία του νομού Κιλκίς κατά το προηγούμενο σχολικό έτος και θα πραγματοποιηθούν στο Κιλκίς την Δευτέρα 20.10.14 και στο Πολύκαστρο την Τρίτη 21.10.14, σε συνεργασία με την Δ.Π.Ε. Κιλκίς δια μέσου της υπευθύνου σχολικών δραστηριοτήτων.
  •  Ημερίδα-δράση του ΚΠΕ Κιλκίς,  σήμερα από τις 12.00 έως 19.00, στις εγκαταστάσεις και τον περιβάλλοντα χώρο του ΚΠΕ Κιλκίς, στο Παλαιό Γυναικόκαστρο, κατά την οποία θα παρουσιαστούν τα Εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΠΕ, θα γίνει αξιολόγηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Γκρούντβιχ» και προβολή ταινίας (17.00-19.00) με περιβαλλοντικό περιεχόμενο. Οσοι από τους συμμετέχοντες επιθυμούν, θα ακολουθήσουν ένα περιβαλλοντικό μονοπάτι, στο πεδίο στην ευρύτερη περιοχή του ΚΠΕ, με εφαρμογή δραστηριοτήτων από προγράμματα του κέντρου.  Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Π. Γυναικοκάστρου.

Οι ενδιαφερόμενοι για την ημερίδα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο Κ.Π.Ε. στο τηλέφωνο 23410 94303, τηλεομοιότυπο 23410 94351 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση του κέντρου [email protected].

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές για εκπαιδευτικούς, γονείς, εθελοντές και φίλους του Κ.Π.Ε.

Περισσότερα

Δρ Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος, το «διαμάντι» της επιστημονικής έρευνας στον «πόλεμο» εναντίον του καρκίνου

Της Βασιλικής Μιχοπούλου* Ο δρ Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος έχει λάβει έξι φορές υψηλού κύρους χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας σχεδόν […]

Δείτε ακόμα

ΛΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

(Στον υπέροχο φίλο μου Γιάννη Σαββόπουλο) Λαναράς ή λαναριτζής ήταν ο τεχνίτης που επεξεργαζόταν το προερχόμενο από το κούρεμα των […]