Αθλητισμός

Ευτυχώς… η ΚΟΥΠΑ “ξύπνησε” εγκαίρως στην Κοζάνη

Στην δεύτερη θέση της κατάταξης του καλαθοσφαιρικού πρωταθλήματος ε΄ομίλου γ΄ εθνικης κατηγορίας παρέμεινε η ΚΟΥΠΑ Κιλκίς, χάρη στην επιτυχία της στην Κοζάνη, όπου επιβλήθηκε του τοπικού Εθνικού με 64-58.

Ήταν μία αγχώδης νίκη γιά την μοναδική εκπρόσωπο του νομού στον χώρο των εθνικών κατηγοριών καλαθοσφαίρου, καθώς σ’ αυτόν τον αγώνα κλήθηκε να διαχειρισθεί την αγωνιστική υστέρησή της, σε σχέση με άλλες πρόσφατες συναντήσεις, και το πολύ “δυνατό” ξεκίνημα του αντιπάλου, χάρη στο οποίο ο Εθνικός προηγήθηκε στο πρώτο δεκλαλεπτο με 20-12, με την ΚΟΥΠΑ να μοιάζει να βρίσκεται σε αγωνιστικό “λήθαργο”.

Ευτυχώς η “αφύπνιση” ήλθε …εγκαίρως, με την αντίδραση της ΚΟΥΠΑ να εκδηλώνεται από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου, οπότε “έλαβε τον λόγο” η γνωστή άμυνα-”τανάλια” της ομάδας του Κιλκίς, με ταυτόχρονη άνοδο της συνολικής απόδοσης.

Και παρ’ όλο που αυτή δεν έφτασε σε υχψηλά επίπεδα σε κανένα σημείο του αγώνα, αποδείχθηκε αρκετή γιά να φτάσει το κιλκισιώτικο συγκρότημα στην νίκη.

Στο “καλό” δεκάλεπτό της η ΚΟΥΠΑ έφτασε την διαφορά μέχρι τους ένδεκα πόντους, ενώ ο Εθνικός, πέραν του δυναμικού ξεκινήματος, μόνο στα τέλη του τρίτου δεκαλέπτου με αρχές του τέταρτου φάνηκε απειλητικός.

Γιά άλλη μία φορά το κιλκισιώτικο συγκρότημα βασίσθηκε στο συμπαγές σύνολό του, ενώ στον εκτελεστικό τομέα ξεχώρισε αυτήν την φορά ο Μανούσος.

Τα δεκάλεπτα:

20-12, 7-22 (ημιχρόνιο 27-34)
18-15, 13-15 (τελικό 58-64)

Η σύνθεση:

Σ. Παπαδόπουλος 4, Θεογιάννης 7 (1τρ.), Ημερίδης 4, Γ. Θεοδωράκος 9 (2 τρ.), Μανούσος 23, Μιροσάβιτς 13, Ακριτίδης 4, Φιλιππίδης, Πιπερτζής.

Οι επόμενοι αγώνες:
-Κυριακή 5-2-23, 17.00, ΚΟΥΠΑ Κιλκίς – Άθλος Αλεξανδρείας.
-Τετάρτη 8-2-23, 18.30, ΚΟΥΠΑ Κιλκίς ΜΕΝ Τούμπας Θεσσαλονίκης (εξ αναβολής).

Περισσότερα
Δείτε ακόμα