Αθλητισμός

Από το «χείλος του γκρεμού η ΚουΠα… ένα «βήμα» από την κορυφή!

Ένα «βήμα» από την κορυφή της κατάταξης του καλαθοσφαιρικού πρωταθλήματος ε΄ ομίλου γ΄ εθνικής κατηγορίας έφτασε η «νεοφώτιστη» σ’ αυτήν ΚΟΥΠΑ Κιλκίς, αφού πρώτα «άγγιξε το χείλος του γκρεμού» στον εξ αναβολής εντός έδρας αγώνα της Τετάρτης 8-2-23 με την αντίστοιχη ισχυρή της ΜΕΝ Τούμπας Θεσσαλονίκης, την οποία και υπέταξε με 74- 69, εκεί που η λήξη του πρώτου ημιχρονίου την βρήκε να ηττάται με 45- 38!

Η ομάδα του Κιλκίς «διέβη» την «οριακή γραμμή μεταξύ αποτυχίας και επιτυχίας χάρη στην εκπληκτική αμυντική απόδοσή της στην επανάληψη, συνδυάζοντας τις άμυνες «ζώνης» και «ατόμου σε άτομο» («μαν του μαν») με τέτοια ένταση και αποτελεσματικότητα, που προκάλεσαν… «ασφυξία» στην ΜΕΝΤ!

Ό, τι, δηλαδή, δεν είχε συμβεί στο πρώτο ημιχρόνιο, όταν η ΚΟΥΠΑ έχασε την «μάχη» κάτω από τα καλάθια και συγχρόνως δεν βρήκε «αντίδοτο» στην φοβερή ευστοχία της ΜΕΝΤ απ’ έξω από την γραμμή των 6,75 μέτρων, με επακόλουθο να δεχθεί κατ’ αυτό το διάστημα … δέκα «τρίποντα»!

Στην «επική» ανατροπή οδήγησε την ΚΟΥΠΑ και το «καθαρό μυαλό», που χαρακτήρισε τους παίκτες της, όταν η ΜΕΝΤ είχε το «πάνω χέρι», και χάρη στο οποίο δεν «έπεσε» ούτε στιγμή η ψυχολογία τους και το πάθος τους για την νίκη.

Ενδεικτικό του πείσματος και των δύο συγκροτημάτων γι’ αυτήν είναι και το ότι και τα δύο δεν χρησιμοποίησαν όλους τους παίκτες τους, στηριζόμενα σχεδόν στις αρχικές πεντάδες τους.

Η συνολική αγωνιστική συμπεριφορά του κιλκισιώτικου «συνηγορεί» στην εδραίωσή του στην γ΄εθνική κατηγορία.

Τους περισσότερους πόντους σημείωσε ο Μανούσος.

Τα δεκάλεπτα:

21-25, 17-20 (ημιχρόνιο 38-45)

16-10, 20-14 (τελικό)

Η σύνθεση:Σ. Παπαδόπουλος 13 (1τρ.), Θεογιάννης 11 (2τρ.), Γ. Θεοδωράκος 3 (1τρ.), Ακριτίδης 14, Μανούσος 22 (1τρ.), Ημερίδης 11 (1τρ.), Μιροσάβιτς, Φιλιππίδης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Εντελώς αναμενόμενο

Τον Γιώργο Γεωργαντά βράβευσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια του ετήσιου χορού του, στο  «Κτήμα των Ευχών». […]

Ο δήμος Κιλκίς σε ρόλο… Πόντιου Πιλάτου διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες περιοχής Ηρώου

Νέα “επεισόδια” προστίθενται στο “σήριαλ” της αυθαίρετης διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες στην περιοχή του λόφου του Ηρώου, […]