Αθλητισμός

ΚΟΥΠΑ: Η καλαθοσφαιρική «κυψέλη» του Κιλκίς έτοιμη για το «άλμα»

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού επηρέασε την λειτουργία του συλλόγου όπως συνέβη με κάθε σύλλογο φορέα και χώρο. Όμως στον καλαθοσφαιρικό σύλλογο ΚΟΥΠΑ του Κιλκίς με πρόσθετο σθένος , υπομονή και επιμονή να συνεχίσουν να τον κρατούν σε «τροχιά» ανάπτυξης και προόδου με τρόπο λειτουργίας που να υπηρετεί αυτόν τον σκοπό.

Έτσι δίνουν πάντα προτεραιότητα στην διατήρηση και εύρυθμη λειτουργία του «φυτωρίου» ή των λεγομένων τμημάτων «ακαδημιών» στα οποία περί τα 170 παιδιά πρωτοέρχονται σε επαφή με το καλαθόσφαιρο, «μυούνται» στα «μυστικά» του, εντρυφούν στις αρχές και αξίες του και «εμποτίζονται» με το ιδανικό του ευ αγωνίζεσθαι. Απο εκεί και πέρα η ΚΟΥΠΑ διατηρεί ενεργά τμήματα ανδρών, γυναικών και ηλικιακών κατηγοριών (εφήβων, παίδων, παμπαίδων, προπαίδων, κορασίδων και προκορασίδων) πλήρως στελεχωμένα με τους αθλητές και αθλήτριες των μικρότερων κατηγοριών να έχουν την δυνατότητα να δραστηριοποιούνται και σε ανώτερες.

Ειδικότερα στο ανδρικό τμήμα δραστηριοποιούνται 18 μέλη στα ηλικιακών κατηγοριών 48 (14 στο εφήβων, 18 στο παίδων, 16 στα παμπαίδων και προπαίδων) και στις «ακαδημίες» 170 ενώ στο γυναικείο και των κορασίδων είκοσι και στο προκορασίδων 16.

Το προπονητικό επιτελείο
Αγωνιστική έδρα όλων των ομάδων της ΚΟΥΠΑ είναι το νέο κλειστό γυμναστήριο Κιλκίς, ενώ χώροι προπονήσεων το παλιό κλειστό γυμναστήριο Κιλκίς, το κλειστό γυμναστήριο «Κωνσταντίνος Πιπερόπουλος» του 2ου γυμνασίου Κιλκίς και η αίθουσα αθλοπαιδιών του 3ου γυμνασίου. Οι προπονήσεις διεξάγονται καθημερινώς για τα τμήματα ανδρών και γυναικών και των ηλικιακών κατηγοριών και τρεις φορές την εβδομάδα για τα τμήματα του «φυτωρίου» ή «ακαδημιών». Για την κάλυψη όλων των αναγκών ο σύλλογος συγκρότησε ένα αξιόλογο προπονητικό επιτελείο κατά βασιν προερχόμενο από το καλαθοσφαιρικό «φυτώριο» του Κιλκίς.

Ειδικότερα στα τμήματα της ΚΟΥΠΑ παρέχουν τις προπονητικές υπηρεσίες του οι Γιώργος Θεοδωράκος, Νίκος Θεοδωράκος, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Γιώργος Παπαδόπουλος, Χρήστος Κουτρής, Γιώργος Ακριτίδης, Παναγιώτης Καπνίδης, Θάνος Κολιαδήμας, Δημήτρης Αραβίδης, Ανδρέας Αραβίδης και Ελένη Αποστολίδου. Εξ αυτών οι κκ Κολιαδήμας και Αποστολίδου είναι υπεύθυνοι για τα γυναικεία τμήματα. Την ανδρική ομάδα προπονεί και καθοδηγεί ο Θωμάς Τσάτσης, με βοηθούς τους Βλαδίμηρο Ιωσηφίδη και Νίκο Θεδωράκο.

Επιφανείς εξωτερικοί σύμβουλοι
Όμως η μέριμνα των διοικούντων της ΚΟΥΠΑ δεν περιορίζεται στην εξασφάλιση των καλυτέρων δυνατών συνθηκών για την ανωτέρω πλειάδα αξιόλογων προπονητών ώστε αυτοί να επιτελούν απρόσκοπτα συνεργασία με εξέχουσες προσωπικότητες του κιλκισιώτικου καλαθοσφαίρου που λειτουργούν ως εξωτερική σύμβουλοι. Είναι οι… αχρείαστοι συστάσεων Κώστας Βασιλειάδης, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Γιώργος Δέδας και Στέφανος Δέδας.

Οι αντικειμενικοί σκοποί
Τα τμήματα της ΚΟΥΠΑ ξεκινούν την αθλητική περίοδο 2021-22 με τους ακολούθους αγωνιστικούς σκοπούς:
– Ανδρών: Ανόδους από την α’ κατηγορία Κ.Μακεδονίας στην γ’ εθνική. Σ’ αυτήν την περίπτωση η ΚΟΥΠΑ θα γίνει η τέταρτη ομάδα του νομού με παρουσία σ’ αυτήν την κατηγορία.

– Γυναικών: Απλή συμμετοχή και όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα α’ κατηγορίας Κ.Μακεδονίας.

– Εφήβων: Πρόκριση στην τελική φάση (τελική τετράδα ή «φάιναλ φορ») του πρωταθλήματος Κ.Μακεδονίας.

– Παίδων: Όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα Κ.Μακεδονίας

– Παμπαίδων + προπαίδων: Συμμετοχή σε διάφορες διοργανώσεις για εμπλουτισμό της αγωνιστικής πείρας με όσο το δυνατόν περισσότερες παραστάσεις.

– Προκορασίδων: Ό,τι και για τους παμπαίδες + προπαίδες

Η σύνθεση της ομάδας ανδρών
Την ομάδα των ανδρών με τον πλέον φιλόδοξο αντικειμενικό σκοπό συγκροτούν αθλητές που συνδυάζουν προέλευση από το καλαθοσφαιρικό «φυτώριο» του νομού Κιλκίς (όλοι), πείρα (εμβληματικοί παίκτες – σύμβολα) αφ’ ενός μεν διατηρώντας «άσβεστη» την «φλόγα» του κιλκισιώτικου καλαθοσφαίρου αφ’ ετέρου δε καθιστώντας την ΚΟΥΠΑ ικανή να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της ανώτερης κατηγορίας Κ.Μακεδονίας.

Ειδικότερα την ομάδα στελεχώνουν οι εξής (σε παρένθεση η ηλικία και οι θέσεις παιχνιδιού):

Συμεών Παπαδόπουλος (28, 1)
Ηλίας Κωστόπουλος (23, 1)
Νεκτάριος Παπαδόπουλος (16, 1)
Γεώργιος Θεοδωράκος (33, 1-2)
Αθανάσιος Δαγκλιάρης (18, 1-2)
Κωνσταντίνος Μάτσκος (16, 1-2)
Θεόδωρος Ποζίδης (43, 2-3)
Σωκράτης Τσουλφαΐδης (41, 2-3)
Δημοσθένης Ψωμιάδης (36, 2-3)
Αλέξανδρος Πατσούρης (28, 2-3)
Σταύρος Δαγκλιάρης (16, 2-3)
Αστέριος Κουτσιμανης (16, 2-3)
Λάμπρος Τσιλιγκαρίδης (16, 2-3)
Σταύρος Τσιλιγκαρίδης (16, 2-3)
Βασίλης Θεογιάννης (16, 3)
Χαράλαμπος Ημερίδης (43, 3-4)
Παναγιώτης Καρπέτης (16, 3-4)
Αναστάσιος Μουστάκας (38, 4)
Κωνσταντίνος Κολεσιώτης (16, 4)
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος (38, 4-5)
Ιωάννης Χρυσάφης (32, 4-5)
Κωνσταντίνος Δαμακούδης (23, 5)
Γεώργιος Ποιμενίδης (16, 5)

Οι εγγραφές στις ακαδημίες
Από τον σύλλογο ανακοινώθηκε ότι οι εγγραφές στα τμήματα «φυτωρίου» ή «ακαδημιών» θα συνεχισθούν καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς και θα γίνονται και στους τρεις χώρους προπόνησης, δηλαδή παλαιό και κλειστό γυμναστήριο Κιλκίς, κλειστό γυμναστήριο Κωνσταντίνος Πιπερόπουλος 2ου γυμνασίου Κιλκίς και κλειστή αίθουσα αθλοπαιδιών 3ου γυμνασίου Κιλκίς. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τα τηλέφωνα 6974414643 και 6944966969.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]

Συγχαρητήριο του «Μαχητή»

Το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» συγχαίρει θερμά την Χριστίνα Ζώτου από τον Καμπάνη: -Για τις άριστες κύριες και μεταπτυχιακές σπουδές […]