Αθλητισμός

Το… πιό “εκρηκτικό” ξεκίνημα της ΚΟΥΠΑ επί της Αλεξανδρείας

Στην πρώτη τριάδα της κατάταξης του καλαθοσφαιρικού πρωταθλήματος ε΄ομίλου γ΄εθνικής κατηγορίας παρέμεινε η “νεοφώτιστη” σ’ αυτήν ΚΟΥΠΑ, χάρη στην νίκη της επί του Άθλου Αλεξανδρείας, που ήταν η όγδοη συνεχής της ομάδας του Κιλκίς, με 83-62.

Μία νίκη, που οφείλεται εν πολλοίς στο μέχρι στιγμής πιό “εκρηκτικό” πρώτο δεκάλεπτο από το κιλκισιώτικο συγκρότημα.

Πράγματι κατά το εν λόγω διάστημα η ΚΟΥΠΑ κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια, έδωσε πολύ γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι, ήταν σχεδόν αλάνθαστη και εύρισκε με μεγάλη ευκολία τον “δρόμο” προς το καλάθι του ημαθιώτικου.

Απόρροια όλων αυτών το “εκκωφαντικό” 34-15, που κατάφερε καίριο πλήγμα στην ψυχολογία των φιλοξενουμένων, οι οποίοι ναι μεν αντέδρασαν, ισορρόπησαν τον αγώνα και προσπάθησαν να “μαζέψουν” την διαφορά και να διεκδικησουν την νίκη, πλην όμως είχαν να κάνουν με αντιπάλους, που ήξεραν πώς να διαχειρισθούν την συνέχεια του αγώνα, ενώ επέδειξαν και την απαραίτητη αυτοσυγκέντρωση και αποφασιστικότητα.

Έτσι, ενώ ο υπόλοιπος αγώνας “κύλησε” σχεδόν αμφίρροπος, η ΚΟΥΠΑ δεν αισθάνθηκε σε κανένα σημείο του να απειλείται.


Μάλιστα, από τα μέσα της επανάληψης αντιμετώπισε την αναμέτρηση ως “δυνατή” προπόνηση εν όψει των ακολουθούντων αγώνων πρώτα στο Κιλκίς με την υψηλών προδιαγραφών ΜΕΝ Τούμπας Θεσσαλονίκης και κατόπιν με τον πανίσχυρο πρωτοπόρο και διεκδικητή του τίτλου ΑΟ Αρετσούς Θεσσαλονίκης, στο κλειστό γυμναστήριο Καλαμαριάς.

Σε σχέση με αυτήν την παράμετρο, οι παίκτες της ΚΟΥΠΑ έδειξαν, ότι βρίσκονται στην αγωνιστική κατάσταση εκείνη, που θα τους επιτρέψει να σταθούν με αξιώσεις και στις δύο αυτές αναμετρήσεις.

Στον εκτελεστικό τομέα ο αγώνας ήταν ο πιό παραγωγικός σε σουτ τριών πόντων από τους παίκτες της ΚΟΥΠΑ, που σημείωσαν συνολικώς δεκατρία, ενώ σημειώνεται η μέχρι στιγμής καλύτερη εμφάνιση του προσφάτως ενταχθέντος στην δύναμη της ομάδας νεαρού Κιλκισιώτη περιφερειακού Βασίλη Θεογιάννη.

Τα δεκάλεπτα:
34-15, 10-11 (ημιχρόνιο 44-26)
21-20, 18-16 (τελικό 83-62)

Η σύνθεση
Σ,. Παπαδόπουλος 10 (1τρ.), Θεογιάννης 23 (3τρ.), Ημερίδης 7 (1 τρ.), Γ.Θεοδωράκος 9 (3τρ.), Μανούσος 11 (1 τρ.), Ακριτίδης 7, Μιροσάβιτς 3 (1 τρ.), Πιπερτζής 11 (3 τρ.), Ν. Παπαδόπουλος, Ποζίδης, Φιλιππίδης 2, Κολεσιώτης.

Οι επόμενοι αγώνες:
Τετάρτη 8-2-23, 18.30, ΚΟΥΠΑ Κιλκίς – ΜΕΝ Τούμπας Θεσσαλονίκης.
-Κυριακή 12-2-23, 17.00, ΑΟ Αρετσούς Θεσσαλονίκης (Καλαμαριάς) -ΚΟΥΠΑ Κιλκίς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα