Πολιτική

Κωστής Χατζηδάκης: «Όχι…. αυτοχρίσματα βουλευτικής υποψηφιότητας στην ΝΔ»

Τις εργασίες της διευρυμένης σύσκεψης ΝΟΔΕ Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας παρακολούθησε την Κυριακή 11.3.18 ο εκ των αντιπροέδρων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπεύθυνος σε κομματικό επίπεδο γιά τους έξι νομούς (πέριξ αυτού της Θεσσαλονίκης, που εξαιρείται) Κωστής Χατζηδάκης.

Μία επιλογή της ηγεσίας της ΝΔ που με αυτόν τον τρόπο επιχειρεί να έχει μέσω υψηλόβαθμων πολιτικών στελεχών της σε όλη την επικράτεια ένα είδος «υψηλής πολιτικής εποπτείας» ανά περιοχή, εν όψει των εσωκομματικών εκλογών γιά την ανάδειξη των κομματικών οργάνων της αλλά κυρίως και σε σχέση με τις εθνικές βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν αυτές διεξαχθούν.

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΗΣ

Αλλά κυρίως, όπως πρόσθεσε ανοίγοντας τις εργασίες της σύσκεψης «στο να συμβάλει στην καταγραφή των προβλήματων σε περιφερειακό επίπεδο προτείνοντας παράλληλα τις λύσεις αντιμετώπισής των σε κυβερνητικό επίπεδο σε ωρισμένα βασικά και καίρια ζητήματα το πρώτο διάστημα διακυβέρνησης της χώρας από μέρους της ΝΔ».

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κιλκίς Κώστας Βιολιτζής σχολίασε το γεγονός του ενδιαφέροντος που επιδεικνύει η ηγεσία της ΝΔ γιά την περιοχή μας, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός, ότι την έχουν επισκεφθεί κατά σειρά ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης και οι δύο αντιπρόεδροί της Αδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε παρουσία, μεταξύ άλλων, του βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά, του αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη, των δημάρχων Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη και Παιονίας Χρήστου Γκουντενούδη, ετέθησαν σειρά ζητημάτων, μεταξύ των οποίων αυτά που αφορούν στον πρωτογενή τομέα παραγωγής από πλευράς των υπευθύνων της ΝΟΔΕ Αλέκου Σημαιοφορίδη και των Ανδρέα Βεργίδη και Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου (περιφερειακού συμβούλου), δίνοντας έμφαση κυρίως στο θέμα της δραματικής πτώσης τιμών στο αιγοπρόβειο γάλα και την εφαρμογή του μέτρου γιά την ΑΤΑΚ στις φετινές δηλώσεις του ΟΣΔΕ.

Υπ’ όψιν του κ. Χατζηδάκη τέθηκε και το θέμα εφαρμογής του μέτρου επιβολής μειωμένων φόρων στα καύσιμα γιά παραμεθόριες «ζώνες» με χώρες που δεν ανήκουν στην ΕΕ, οπως εν προκειμένω στο Κιλκίς, που ετέθη απο πλευράς του Λάζαρου Κοζάρη στην οποία συμφώνησε ο αρμόδιος υπεύθυνος Γιώργος Ηλιάδης πάνω στην βάση μελετημένης πρότασης που έχει υποβληθεί από πλευράς ΕΒΕ Κιλκίς.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Χατζηδάκης πραγματοποίησε ειδική αναφορά στο ζήτημα της …αυτόχρισης υποψηφίων βουλευτών, επισημαίνοντας γιά ακόμη μία φορά όχι μόνον την αντίθεση της ηγεσίας του κόμματος και της παράταξης με τέτοιου είδους πρακτικές αλλά και τις αρνητικές συνέπειες που θα υπάρχουν γιά όσους παραβαίνουν αυτήν την αρχή.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα