Αθλητισμός

Στον «δρόμο» της καθιέρωσης και καταξίωσης ο Κ.Ζάλτος

Τον «δρόμο» της καθιέρωσης και καταξίωσης στο αγώνισμά του, την σφυροβολία, ακολουθεί στις ΗΠΑ ο ρίπτης του ΓΣ Μανδρών Κώστας Ζάλτος.

Ο με αθλητική υποτροφία φοιτητής στο πανεπιστήμιο της Μινεσότα πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα αξιόλογες εμφανίσεις στον «ανοικτό» στίβο, που συνοδεύτηκαν από αξιόλογες επιτυχίες, με αποκορύφωμα την σημαντική βελτίωση της ατομικής επίδοσής του.

Ειδικότερα ο 21χρονος Κώστας Ζάλτος:

-Την Τετάρτη 24.3.21, πρώτευσε στην διαπανεπιστημιακή συνάντηση (συμμετοχή ομάδων τεσσάρων πανεπιστημίων) της πολιτείας Ιντιάνα με επίδοση 64,78μ..

-Το Σάββατο 3.4.21, αγωνίσθηκε σε νέα συνάντηση ομάδων πανεπιστημίων, συνολικώς δέκα, που διεξήχθη στο Τζάξονσβιλ της Φλώριδας, και κατέλαβε και εκεί την πρώτη θέση με νέα ατομική επίδοση 66,40μ., έναντι 64,90μ. της προηγουμένης.

Χάρη και σ’ αυτές τις διακρίσεις ο Κιλκισιώτης πρωταθλητής κατατάσσεται ανάμεσα στους καλύτερους σφυροβόλους πανεπιστημιακών ομάδων σε επίπεδο ανατολικών ΗΠΑ και θεωρείται από τους πλέον εξελίξιμους του αθλήματος.

Πρωταρχικό αντικειμενικό σκοπό του Ζάλτου στους επόμενους αγώνες, πανεπιστημιακούς και μη, αποτελεί η υπέρβαση του ορίου των 68μ., που θα του επιτρέψει να συμμετάσχει στο πανευρωπαΙκό πρωτάθλημα νέων, τον προσεχή Αύγουστο στην Νορβηγία.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα