Πολιτική

Κ.Σιωνίδης: «Υλοποιούμε με σχέδιο τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις»

Με «αιχμηρό» τρόπο αντέδρασε στις πρόσφατες επικριτικές δηλώσει του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστου Γκουντενούδη για θέματα του δήμου ο δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης.

Στην σχετική έγγραφη δήλωσή του ο κ.Σιωνίδης αναφέρει τα εξής:

«Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου Δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 5-2-21 στον ηλεκτρονικό Τύπο κείμενο διαμαρτυρίας του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, που ψέγει την διοίκηση του δήμου και εμένα ως δήμαρχο, διότι ο δήμος Παιονίας απουσιάζει από την χρηματοδότηση που έλαβαν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με την απόφαση με αριθμό 15785 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με αρ. φύλλου 5722 στις 24/12/2020.

Επιθυμώ να ενημερώσω τους δημότες μας, ότι η διοίκηση του δήμου και εγώ προσωπικ,ως δεν   αναμέναμε χρηματοδότηση με το ΦΕΚ που αναφέρει το δημοσίευμα καθ’ ότι με το ΦΕΚ 5685 της προηγούμενης ημέρας 23/12/2020 και με την ΚΥΑ 13210 ο δήμος μας έλαβε     160.000,00 ευρώ   αποζημίωση γιά ζημιές, που υπέστησαν οι υποδομές καθαριότητας.

Ήμουν ανέκαθεν υπέρ του υγιούς διαλόγου και υπέρ της συνεργασίας με τους   αιρετούς όλων των παρατάξεων, διότι θεωρώ πως αυτό επιθυμούν οι δημότες μας και γιατί αυτό μου επιβάλει η συνείδηση μου. Δεν θα ακολουθήσω, όμως, όσους επιλέγουν πολιτικό διάλογο με αναληθή στοιχεία και με ανυπόστατες μομφές για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Μου προκαλεί, επίσης, έκπληξη, το ότι η προσπάθεια παραπληροφόρησης και αποπροσανατολισμού έγινε την συγκεκριμένη ημέρα .

Η Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021   ήταν μία ξεχωριστή – δημιουργική ημέρα γιά το τόπο μας, και δεν προσφέρεται γιά μικροπολιτικούς αντιπερισπασμούς.

Ήταν η ημέρα, που η οικονομική επιτροπή του δήμου Παιονίας επικύρωσε το αποτέλεσμα της δημοπράτησης του έργου ύδρευσης Πολυκάστρου-Αξιούπολης από τις πηγές του Πάικου.

Ήταν η ημέρα, που παρουσιάσθηκε η μελέτη του έργου, το οποίο περιλαμβάνει την ασφαλτόστρωση – αναβάθμιση του αγροτικού δρόμου Γουμένισσας – Ευρώπου που πρόκειται να υποβληθεί στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης τον επόμενο μήνα.

Δύο έργα ζωτικής σημασίας, που οι τοπικές κοινωνίες ανέμεναν διακαώς εδώ και δεκαετίες. Το ένα δημοπρατήθηκε και βαδίζει προς κατασκευή και γιά το άλλο συντάχθηκε ταχύτατα η μελέτη και δρομολογήθηκε η έγκαιρη υποβολή σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Θεωρούμε ότι η συγκυρία είναι ευνοϊκή και προμηνύει την θετική   εξέλιξη της προσπάθειας.

Την ημέρα, που η Παιονία έκανε ένα μεγάλο «βήμα εμπρός», ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Παιονίας απουσίασε από την «σημαντική» συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής ,που επικύρωσε το έργο ύδρευσης της πόλης του.

Επέλεξε δε, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τους δημότες, να δημοσιεύσει   κείμενο, στο οποίο   κατηγορεί την διοίκηση γιά όσα προανέφερα, ενώ γνωρίζει πολύ καλά, ότι ο δήμος χρηματοδοτήθηκε με άλλη απόφαση, η οποία εγκρίθηκε στις 29/12/20 από την οικονομική επιτροπή, στην οποία και συμμετέχει.

Η διοίκηση μας υλοποιεί με σχέδιο τις προγραμματικές δεσμεύσεις, που ανέλαβε απέναντι στους δημότες και δύο από τις σημαντικότερες είναι η υδροδότηση και η βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την τακτική συνεδρίαση η ΔΕΕΠ Ν.Δ ν. Κιλκίς γιά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των Ευρωεκλογών.