Κ.Σιωνίδης: Με διαδοχικά ψεύδη και παραπληροφόρηση ο κ. Γκουντενούδης επιδιώκει τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης

Γενικά /

Με διαδοχικά ψεύδη και παραπληροφόρηση ο κ. Γκουντενούδης επιδιώκει τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Με ανακοινώσεις που περιέχουν χαλκευμένες πληροφορίες επιχειρεί συνεχώς να πλήξει την διοίκηση του δήμου Παιονίας για να εξυπηρετήσει ιδιοτελείς σκοπούς.

Η πολιτική ένδεια όμως δεν καλύπτεται με ψέματα κ. Γκουντενούδη, γιατί όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας «το ψέμα έχει κοντά πόδια».

Σε δημοτικό συμβούλιο και σε συνέντευξη σας στις 6 Οκτωβρίου στην εκπομπή “Βήμα Στην Κεντρική Μακεδονία” της Πέλλα TV αναφέρατε ότι κάνουμε αναθέσεις σε ημετέρους και είπατε συγκεκριμένα ότι χρησιμοποιούμε 2-3 εργολάβους. Κάνατε επίσης ονομαστικές αναφορές και εκτοξεύσατε μομφές για ημετέρους κλπ. Καλό θα είναι να μην κρίνετε εξ΄ιδίων τα αλλότρια.

Απάντησα στο συμβούλιο και στον τύπο με στοιχεία αναφέροντας ότι η διοίκηση μας πραγματοποίησε συνολικά έως τώρα 15 απευθείας αναθέσεις έργων, ύψους 389.425,29 € σε 14 διαφορετικούς εργολήπτες.

Όλα τα υπόλοιπα έργα που υλοποίησε και υλοποιεί η διοίκηση έγιναν με διαγωνισμούς.

Ανέφερα επίσης ότι η προηγούμενη διοίκηση πραγματοποίησε 110 απευθείας αναθέσεις έργων ύψους 1.063.455,38 €.

Επίσης ανέφερα ότι βάσει νόμου η κάθε διοίκηση μπορεί να αναθέτει μόνο το 10 % των έργων τεχνικού προγράμματος που υλοποιεί κατ΄έτος, τα υπόλοιπα δημοπρατούνται υποχρεωτικά όπως δημοπρατούνται και όλα τα χρηματοδοτούμενα έργα που υπερβαίνουν τις 60.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Αφότου αποκαλύφθηκαν οι ψευδείς και ανυπόστατες αιτιάσεις εναντίον μου και γίνατε πρωτοσέλιδο εφημερίδων ξεκινήσατε μια νέα προσπάθεια παραπληροφόρησης στο δημοτικό συμβούλιο της 29ης Νοεμβρίου λέγοντας ότι:

«Το τελευταίο 2μηνο (Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2022) οι απευθείας αναθέσεις του κ. Σιωνίδη ήταν 41 και σε αξία 563.270 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένων κάποιων μικροαναθέσεων. Και ότι μπορεί ο καθένας να μπει στην ιστοσελίδα «Διαύγεια» και από εκεί θα καταλάβει το τι συμβαίνει, ποιος λέει αλήθεια και ποιος λέει ψέματα».

Στην συνεδρίαση θεώρησα ότι κάνατε ένα ακόμη λάθος και εξήγησα και σε εσάς και στους δημοτικούς συμβούλους ότι δεν αναφέρεστε σε έργα αλλά σε δαπάνες λειτουργίας του δήμου και σε αναθέσεις του τμήματος προμηθειών.

Όταν όμως μετά τις απαντήσεις που λάβατε στο συμβούλιο επιμείνατε στους ίδιους ισχυρισμούς δημοσιεύοντας δελτίο τύπου έγινε ολοφάνερο, ότι δεν επρόκειτο για ένα ακόμα αθώο λάθος σας, αλλά για μία σχεδιασμένη προσπάθεια παραπληροφόρησης των δημοτών.

Τα ψέματα κ. Γκουντενούδη διαρκούν λίγο και καλό είναι οι πολιτικοί που σέβονται τους δημότες να τα αποφεύγουν.

Όλοι γνωρίζουν, ότι στη διαύγεια αναρτώνται όλες οι συμβάσεις του δήμου είτε πρόκειται για έργο με ανάθεση, για έργο με διαγωνισμό, για προμήθεια λειτουργικών δαπανών, σύμβαση για υπηρεσίες ή εργασίες.

Η λειτουργία του δήμου, όλες οι προμήθειες και οι υπηρεσίες γίνονται από το τμήμα προμηθειών του δήμου. Μπορούν να ανατεθούν όταν αφορούν δαπάνη έως 37.200,00€ και δημοπρατούνται υποχρεωτικά όταν αφορούν δαπάνη για μεγαλύτερο ποσό.

Ενδεικτικά αναφέρω κάποιες δαπάνες του τμήματος προμηθειών, προκειμένου να καταστήσω σαφές ότι δεν αφορούν έργα και να αποκαταστήσω την αλήθεια που συστηματικά διαστρεβλώνει ο κ. Γκουντενούδης.
Το τμήμα προμηθειών διενεργεί:

Προμήθειες για καύσιμα, πετρέλαιο θέρμανσης, λιπαντικά, γραφική ύλη, αναλώσιμα είδη, λαμπτήρες – φωτιστικά , οικοδομικά υλικά, εργαλεία, ρουχισμό, γάλα, τρόφιμα, αδρανή υλικά, κλιματιστικά, πινακίδες, χορτοκοπτικά, υλικά άρδευσης, υλικά παιδικών χαρών, αθλητικά δάπεδα, φυτά, δενδρύλλια, ζωοτροφές, προμήθειες οχημάτων και μηχανημάτων έργου.

Υπηρεσίες συμβούλων, υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης, υπηρεσίες ιατρού και τεχνικού ασφαλείας, υπηρεσίες πιστοποίησης παιδικών χαρών, ετήσιες συνδρομές, δημοσιεύσεις εφημερίδων, μίσθωσης αυτοκινήτων, απεντομώσεις και μικροβιοκτονίες , καθαρισμοί και απολυμάνσεις, υπηρεσίες κτηνιάτρων, συντηρήσεις οχημάτων, μηχανημάτων και κτιριακών εγκαταστάσεων, συντηρήσεις πρασίνου και κοιμητηρίων.

Εργασίες πλύσης κάδων, εργασίες διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών, υπηρεσίες μεταφοράς υπολειμμάτων ανακύκλωσης υπηρεσίες χωματουργικών και πολιτικής προστασίας.

Δαπάνες διοργάνωσης και υλοποίησης εκδηλώσεων όλων των ειδών, δαπάνες για ταχυμεταφορές και γραμματόσημα, δαπάνες τυπογραφείων και μετακινήσεων αιρετών και υπαλλήλων.

Είναι φανερό λοιπόν, ότι από το τμήμα προμηθειών περνούν όλες οι δαπάνες λειτουργίας του δήμου και οι όλες οι προμήθειες είτε με διαγωνισμό είτε με νόμιμες αναθέσεις.

Το ίδιο συνέβαινε και επί της δικής σας διοίκησης.

Για παράδειγμα το 2015 σαν δήμαρχος από το τμήμα προμηθειών πραγματοποιήσατε 148 αναθέσεις για διάφορες δαπάνες ύψους 1.402.492,12 €.

Τώρα παρουσιάζετε τις δαπάνες, τις προμήθειες και τις υπηρεσίες ως έργα με απευθείας ανάθεση για να αποπροσανατολίσετε τους πολίτες.

Απευθύνω έκκληση λοιπόν σε όποιον σέβεται πραγματικά τον θεσμό της αυτοδιοίκησης και τους δημότες, να στραφεί στον υγιή και δημοκρατικό διάλογο και να αφήσει την παραπληροφόρηση και τον λαϊκισμό στην άκρη.

Οι κάτοικοι της Παιονίας απαιτούν ειλικρινή και έγκυρη ενημέρωση. Δεν έχουμε το δικαίωμα να επιτρέψουμε να επικρατήσουν στον δήμο μας τακτικές Γκαίμπελς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα