Πολιτική

Κ.Κιλτίδης:« Βιασμός της φύσεως, του περιβάλλοντος και περίεργες ενέργειες σε περιοχή της Ν.Σάντας»

Στην θητεία μου, ως υφυπουργού Γεωργίας με αρμοδιότητα την δασική πολιτική, έδωσα αγώνα και κατέβαλα προσπάθεια πέραν του προβλεπόμενου, για την διάσωση της ευρύτερης περιοχής «Καμήλα» στην Ν.Σάντα.

Έχοντας γνώση οι κάτοικοι της περιοχής αυτής της προσπάθειας το έτος 2008, εδώ και πολλές ημέρες μου κατήγγειλαν έκνομες ενέργειες κατά συρροή μάλιστα, αφαίρεσης αδρανών υλικών πολλών χιλιάδων τόνων.

Η δασική υπηρεσία ως όφειλε προχώρησε στην αυτόφωρη διαδικασία και τον λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνη.

Είχα ενημέρωση για την κήρυξη της περιοχής «ξηροποτάμου» Ν.Σάντας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω καταστροφής μιας πεζογέφυρας και ενός γεφυριού.

Μετά την παρέλευση του προβλεπόμενου εξαμήνου, περίεργες ενέργειες λαμβάνουν χώρα και μάλιστα χωρίς την αποκατάσταση των μικρών ζημιών που προανέφερα.

Εάν είναι αναγκαίο να βρεθούν αδρανή υλικά, υπάρχει η νόμιμη οδός με μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Έτσι η σχέση με τον όποιο εργολάβο για την κατασκευή του οδικού άξονα Ν.Σάντας – Ασσήρου θα είναι καθαρή, σύννομη και επωφελής για όλους.

Το κόστος ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια ευρώ και το έγκλημα κατά του περιβάλλοντος και της κοινωνίας βαρύ.

Το χειρότερο όλων είναι ότι αυτά συμβαίνουν με γνώση θεσμικών οργάνων και με αποφάσεις που προκαλούν ερωτηματικά. Η περιοχή είναι μικρή και η κοινωνία μικρότερη.

Επισκέψεις και ενέργειες δεν μένουν κρυφές.

Καλώ τους θεσμικούς οι επισκέψεις τους να γίνονται για διασφάλιση της νομιμότητας και όχι για επιστέγασμα παράνομων ενεργειών που πρέπει να καταγγέλλονται.

Προσωπικά την περπάτησα και την έσωσα ξεπερνώντας τις αρμοδιότητές μου υπέρ του τόπου μου.

Αυτά που συμβαίνουν για το όλο ζήτημα αναδεικνύουν ανικανότητα στην καλλίτερη των περιπτώσεων.

Καλούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες να φέρουν στο φως το μέγεθος του παράνομου εγχειρήματος και η δικαιοσύνη να επαναφέρει την νομιμότητα.

Περισσότερα

Ανδρέας Βεργίδης: Η γαστρονομική “ταυτότητα” της Π.Ε. Κιλκίς εργαλείο για την τουριστική ανάπτυξη

Η γαστρονομία ως “κομμάτι” της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και ‘’ταυτότητας’’ της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί στην […]

Δείτε ακόμα