Πολιτική

Κώστας Κιλτίδης: «Η λειτουργία του νοσοκομείου Κιλκίς διαχρονικά και οι απόψεις ΣΥΡΙΖΑ»

Οι σκέψεις, οι προτάσεις και η εποικοδομητική κριτική προάγουν τον διάλογο. Τα ψεύδη του ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνουν! Είναι ανάγκη για την λειτουργία του πολιτεύματος να συνέλθουν. Το νοσοκομείο μας είχε δόξα, είχε καλή λειτουργία, αλλά και δεκαετή ντροπή! Δυστυχώς διακομματική …

Η κατασκευή του νοσοκομείου μας το 1938 με εμπνευστή τον αλησμόνητο νομάρχη Δρέλλια, σηματοδοτεί μία μαχόμενη πολιτεία με αφοσιωμένους λειτουργούς. Με καθοδηγητή το Χρήστο Δρέλλια, ο λαός του νομού μας με προσωπική εργασία και οι έχοντες την οικονομική ευχέρεια με δωρεές συμβάλουν τα μέγιστα στην ολοκλήρωση του έργου.

Έτσι το νοσοκομείο κατασκευάστηκε και λειτούργησε σε δ’υο χρόνια, με κόστος τα 2/3 του προϋπολογισθέντος ποσού.

Το Ασκληπιείο Βούλας και το νοσοκομείο Κιλκίς, επί σειρά δεκαετιών ήταν τα ορθοπεδικά νοσοκομεία αναφοράς της χώρας. Σημειωτέον, ότι οι προδιαγραφές του κεντρικού κτιρίου είναι και σήμερα επίκαιρες αν ανακαινισθούν. Σταδιακά με την ανέγερσή της 2ης πτέρυγας το Νοσοκομείο αναπτύσσει και άλλες κλινικές και το 1985 με το ΕΣΥ καθίσταται το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κιλκίς.

Ευτύχησα να βρεθώ στην διοικητική του κορυφή το 1991 έως το 1993. Παραδίδω το πρώτο ρυθμιστικό σχέδιο το 1993, με δρομολογημένη την κατασκευή της 3ης πτέρυγας και με απόφαση του υπουργείου Υγείας για ΜΕΘ (Διεύθυνση Ιατρικής Αντίληψης υπό την κ. Μπιστικέα).

Το νοσοκομείο από το 1985 αναπτύσσει πολλές κλινικές που εφημερεύουν όλες, για τις 30 ημέρες του μήνα με πολλές ιατρικές ειδικότητες και συμβούλους ιατρούς πλήρους και αποκλειστικής εργασίας ( Νευρολόγος – Δερματολόγος- Πνευμονολόγος κ.α.).

Η ΜΕΘ εγκαταλείπεται μετά το 1993, όπως και η 3η πτέρυγα με ευθύνη των διοικήσεων ΠΑΣΟΚ.
Επανέρχεται όμως το θέμα, όταν πλεονάζοντες πόροι από τα αζήτητα του ΕΣΠΑ μπορούν να απορροφηθούν, λόγω της προπαρασκευής που είχε συντελεστεί στο νοσοκομείο μας.

Η ΜΕΘ πλέον εντάσσεται στην 3η πτέρυγα (αδίκως ο σκοτωμός μου με τον αείμνηστο Δδευθυντή της Ά Ορθοπεδικής κ. Ζάχο το 1993, γιατί προέβλεψα σε χώρους της κλινικής του να γίνει η ΜΕΘ τότε). Μετά το 2005, έχοντας γνώση Ευρωπαϊκού σχεδιασμού, μία από της δέκα προβλεπόμενες δομές πανελληνίως υλοποιείται στο νοσοκομείο μας με την αυτοτελή μονάδα της Ψυχιατρικής. Έτσι ολοκληρώνεται κτιριολογικά το νοσοκομείο μέχρι σήμερα.

Επομένως ιστορικά έως το 2009, καμία οπισθοδρόμηση δεν υπήρξε, πλην κάποιων μεσοδιαστημάτων και χρονικών συγκυριών που χάθηκαν ευκαιρίες ανάδειξης του, π.χ. η ανάδειξή των Ορθοπεδικών κλινικών και η γρηγορότερη κατασκευή της 3ης πτέρυγας.

Με την ολοκλήρωση της 3ης πτέρυγας είναι απερίγραπτες οι παλινωδίες και οι παραλείψεις για απορρόφηση των προβλεπομένων κονδυλίων για τον τεχνολογικό εξοπλισμό. Για να μην ανατρέξουμε στο μονοσήμαντο ένδοξο Ορθοπεδικό του παρελθόν, να σας υπενθυμίσω ότι το Νοσοκομείο από το 1985 έως το 2009 ανέπτυσσε 288 κρεβάτια. Εφημέρευαν όλες οι κλινικές για όλες τις ημέρες του μήνα και υποστηριζόταν με 200 κρεβάτια χειρουργικά από τις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης.

Μετά το 2009, τις ευθύνες ας τις αναλάβουν αναλογικά όσοι βρέθηκαν στο πηδάλιο της χώρας και του Νομού μας. Από το 2010 έρχονται ως ολετήρες τα μνημόνια με προσκυνημένους ή πειθαναγκασμένους καταστροφείς της δημόσιας υγείας. Αντί μονίμων προσλήψεων στο ΕΣΥ, προκρίνεται η πρόσληψή επικουρικών.

Στο νοσοκομείο Κιλκίς οι επιπτώσεις έφεραν αποσύνθεση και αποδιοργάνωση. Με αγωνία εδώ και 10 χρόνια λειτουργούν οι βασικές κλινικές της Παθολογικής και Χειρουργικής. Στέκονται όρθιες η Ορθοπεδική λόγω κεκτημένης ταχύτητος και η Καρδιολογική με την Μαιευτική. Οι υπόλοιπες, πλην εργαστηρίων αδυνατούν να ανταποκριθούν στο ρόλο του νομαρχιακού νοσοκομείου. Οι σύμβουλοι ιατροί με την αποχώρηση τους κανένας δεν αντικαθίσταται επί 10 χρόνια.

Ευτελισμός και ντροπή για όλους που παριστάνουν τους πολιτικούς αυτά τα 10 χρόνια στο νομό μας. Εσείς του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον πειθαναγκασμό σας και το αμαρτωλό δημοψήφισμα συνεχίσατε το έγκλημα της καταστροφικής πορείας του ΕΣΥ, αλλά και ιδεολογικά αφού απεμπολήσατε θεμελιώδη πολιτικά σας γνωρίσματα.

Χρησιμοποιηθήκατε επί 4 ½ χρόνια για την «βρώμικη δουλειά» ξανά. Μετανοήστε και εξιλεωθείτε γι αυτήν την τραγωδία σας.

Γνώρισα τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ, δεν περίμενα όμως να φθάσουν στην διαστροφή μιας δεδομένης πορείας του νοσοκομείου. Εδώ στο Κιλκίς, στο Νοσοκομείο δημιουργήσατε μόνο το ανέκδοτο «Ρεβενάκη».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την τακτική συνεδρίαση η ΔΕΕΠ Ν.Δ ν. Κιλκίς γιά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των Ευρωεκλογών.