Γενικά

Ταλανίζει έντονα και τον νομό το οξύ πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Στα προβλήματα, που έχει προκαλέσει σε καταναλωτές και φαρμακοποιούς η καταγεγραμμένη σε τοπικό, εθνικό, αλλά και πανευρωπαϊκό επίπεδο η έλλειψη φαρμάκων, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στον «Μαχητή» ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς (ΦΣΚ) Κωνσταντίνος Κατσιάνος.

Μία εξαιρετικώς προβληματική κατάσταση, η οποία έχει προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στα μέλη και την διοίκηση του συλλόγου, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο «να προβεί σε κινητοποιήσεις, αν η κατάσταση συνεχισθεί και το αμέσως προσεχές διάστημα».

Γιά το σημαντικό αυτό θέμα είχαμε προσφάτως δηλώσεις και από πλευράς του αρμόδιου υπουργού υγείας Θάνου Πλεύρη, που ανέφερε, ότι το ζήτημα των ελλείψεων αποτελεί «ένα παγκόσμιο πρόβλημα», το οποίο, ωστόσο, θα αντιμετωπισθεί τόσο με τα μέτρα, που λαμβάνονται, όσο και με την επικείμενη ύφεση των λοιμώξεων στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Από την πλευρά των φαρμακοποιών, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς αλλά και ο ομότιτλος του της Θεσσαλονίκης τόνισαν, ότι πρόκειται γιά «ένα φαινόμενο, που απασχολεί όλη την Ευρώπη», τονίζοντας ότι «ακόμη και στην Γερμανία τα φαρμακεία έχουν αδειάσει».

Και οι δύο πλευρές, ωστόσο, εκτιμούν ότι τις προσεχείς ημέρες οι εφημερίες θα είναι δύσκολες, με τον κ. Ευγενίδη να καλεί το κοινό να μην «στοκάρει» φάρμακα, ώστε να διατίθενται εκεί όπου πραγματικά χρειάζονται.

Για εξομάλυνση της εφοδιαστικής «αλυσίδας» μέσα στον Ιανουάριο έκανε λόγω στις δηλώσεις του ο κ. Πλεύρης, αναφερόμενος στα κυβερνητικά μέτρα και τους σχετικούς ελέγχους σε φαρμακοβιομηχανίες και φαρμακαποθήκες, όμως, όπως τόνισε και ο κ. Κατσιάνος, αυτό μένει να αποδειχθεί στην πράξη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα