Αθλητισμός

Κορυφαίος Έλληνας έφηβος αθλητής κλασικού αθλητισμού του 2022 ο Ι.Κορακίδης, τρίτος ο Δ.Παυλίδης

Τους κορυφαίους αθλητές κλασικού αθλητισμού όλων των κατά ηλικία κατηγοριών για το 2022 ανέδειξε η κατ’ έτος διενεργουμένη ψηφοφορία την οποία έχει θεσμοθετήσει ο ΣΕΓΑΣ.

Ως κορυφαίος της κατηγορίας εφήβων (Κ20) ψηφίσθηκε ο ρίπτης του ΓΣ Μανδρών Γιάννης Κορακίδης, με σημαντικότερη διάκριση την ανάδειξή του ως πρωταθλητή κόσμου στην σφυροβολία, ενώ τρίτος σε ψήφους ήλθε ο, επίσης ρίπτης, του Αίαντος Κιλκίς Δημήτρης Παυλίδης με πλέον ξεχωριστή διάκριση την κατάληψη της τέταρτης θέσης στην δισκοβολία του παγκοσμίου πρωταθλήματος αυτής της κατηγορίας.

Ο Γιάννης Κορακίδης συγκέντρωσε 2.912 ψήφους και ο Δημήτρης Παυλίδης 1619.

Μάλιστα, ο Παυλίδης άξιζε να βρίσκεται μία θέση πιό πάνω, έχοντας σημειώσει σημαντικότερη επιτυχία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα από τον συναθλητή του, ο οποίος ψηφίσθηκε σ’ αυτήν.

Η ψηφοφορία αυτή «επισφραγίζει» την πανελλήνια, διεθνή και παγκόσμια καταξίωση αυτών των δύο επιλέκτων μονάδων του κιλκισιώτικού αθλητισμού, περιποιώντας ιδιαίτερη τιμή σ’ αυτόν.

 

  • 79,11 μ. (6κ.)  Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, Κάλι 4/8/2022
  • 70,05 μ. Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ, Θεσσαλονίκη 25/6/2022
Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Μάνδρες στο Κιλκίς και από τις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού βρέθηκε στο στάδιο. Ο μεγαλύτερος αδελφός του, Γιώργος Κορακίδης, ήταν αυτός που τον τράβηξε στον αθλητισμό και ο Γιάννης Χρίστογλου, ο προπονητής που του έμαθε τα “μυστικά” της σφυροβολίας. Το καλοκαίρι του 2022 πέτυχε τη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του, αφού αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής Κ20. Τον Σεπτέμβριο του 2022 αποφάσισε να προχωρήσει σε μια μεγάλη αλλαγή και να μετακομίσει στην Αθήνα για να γυμναστεί με τον Αλέξανδρο Παπαδημητρίου.

2κ. 53,60μ. Κολεγιακοί Αγώνες ανοιχτού στίβου 19/3/2022, Εμπόρια (Κάνσας)
1,750κ. 61,77μ. (Π.Ρ. Κ20) Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 6/8/2022, Κάλι

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Δημήτρης Παυλίδης κατάγεται από το Κιλκίς, εκεί όπου γυμναζόταν μέχρι πρότινος. Αυτή την στιγμή, ζει και γυμνάζεται στο Κάνσας, καθώς σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επισκεψη της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου στην Αγία Παρασκευή

Αν… δεν ήταν ο Σούλης!

Τον υφυπουργό υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο ανακοίνωσε ότι φέρνει στο Κιλκίς γιά εκδήλωσή της η διοικούσα επιτροπή εκλογικής περιφερείας (ΔΕΕΠ) Κιλκίς […]