Ελλάδα

Κορωνοϊός: Συναγερμός για τα 36 κρούσματα από τον Προμαχώνα – 20 από την Σερβία

Συνολικά 43 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εκ των οποίων τα 36 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η πλειονότητα των κρουσμάτων (είκοσι) αφορά πρόσωπα προερχόμενα από τη Σερβία. Τα υπόλοιπα 16 αφορούν κατοίκους άλλων χωρών. Τέσσερα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης. Δύο κρούσματα εντοπίζονται στην περιφερειακή ενότητα Καρπάθου. Τέλος ένα κρούσμα εντοπίζεται στην περιφερειακή ενότητα της Ανατολικής Ανατολικής Αττικής.

Όπως αποτυπώνεται στον σημερινό χάρτη επίπτωσης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοιού στις “κόκκινες” περιοχές συγκαταλέγονται η Ξάνθη, η Αργολίδα, η Λάρισα, η Κοζάνη κι η Καστοριά.

Αμέσως μετά ακολουθούν οι περιοχές του Έβρου, Δράμας , Εύβοιας, Ηλείας, Αχαΐας, Κορινθίας κι η Αττική.

Ενώ περιοχές με την λιγότερη και ελάχιστη επίπτωση θεωρούνται οι νομοί μεσσηνίας, Σερρών, Φθιώτιδας, η Κρήτη και το Βορειανατολικό Αιγαίο, αντίστοιχα.

Οι νεκροί στην χώρα μας έφτασαν τους 193 καθώς νωρίτερα κατέληξε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία γυναίκα 83 ετών με υποκείμενα νοσήματα.

Περισσότερα

Πέθανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος

Πέθανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε ηλικία 84 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του μέσω Twitter. «Ο αγαπημένος μας Θόδωρος Πάγκαλος έφυγε […]

Δείτε ακόμα