Ελλάδα

Το Κιλκίς στις 10 περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» – Εκκληση Κικίλια για την Πρωτοχρονιά

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον κορονοϊό έκρουσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Μάλιστα, ζήτησε από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την Πρωτοχρονιά, για να μην ξεφύγουν και πάλι τα κρούσματα κορονοϊού. Και μπορεί να διανύουμε σχεδόν δύο μήνες lockdown, όμως τα κρούσματα κορονοϊού είναι ακόμη στα ύψη, καθώς την Τετάρτη ανακοινώθηκαν 942 κρούσματα, 443 διασωληνωμένοι και 58 θάνατοι.

Την ίδια ώρα, τόνισε ότι υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για 10 περιοχές, οι οποίες παραμένουν στο «κόκκινο». Πρόκειται για τις περιοχές Καλύμνου, Κοζάνη, Κιλκίς, Δυτικής Αττικής, Έβρου, Θάσου, Φλώρινας, Ροδόπης, Λέσβου και Ξάνθης.

Κατά την ενημέρωσή του, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επεσήμανε ότι τις τελευταίες επτά ημέρες παρουσιάζεται αυξημένος αριθμός κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού. Ο κ. Κικίλιας απηύθυνε έκκληση «να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί στις γιορτές» και σημείωσε ότι τα αποτελέσματα για το «αν υπήρξαμε προσεκτικοί τα Χριστούγεννα, θα το δούμε την επόμενη εβδομάδα». Ζήτησε από όλους τους πολίτες να «σκεφτούμε τους υγειονομικούς μας που δίνουν μάχη».

Αναφορικά με τα εμβόλια, τα χαρακτήρισε «αρχή του τέλους αυτού που ζούμε» και διαβεβαίωσε τους πάντες ότι «θα γίνουν όλα με διαφάνεια και σχέδιο». «Να προσέξουμε πολύ αυτές τις μέρες, το μέγεθος της ευθύνης είναι μεγάλο», έκλεισε ο υπουργός Υγείας την ομιλία του.

Σε σχετική ερώτηση για το χρόνο που θα έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί, ο κ. Κικίλιας απάντησε πως έως τις 20 Ιανουαρίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί των υγειονομικών μας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]