Γενικά

Μετατρέπουν γήπεδο στην Ξάνθη σε νοσοκομείο με 100 κρεβάτια

Tο κλειστό γήπεδο Φίλιππος Αμοιρίδης χωρητικότητας 4.000 θεατών για τις ανάγκες του νοσοκομείου της περιοχής εφόσον αυτό χρειαστεί διέθεσε ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης λίγες ώρες μετά την λήψη αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων στην περιοχή.

Επιχειρηματίες της Ξάνθης αλλά και Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό και έχουν καταγωγή από την περιοχή συνδράμουν οικονομικά ώστε να αγοραστούν κλίνες, σεντόνια, μαξιλάρια και ό,τι άλλο ιατρικό υλικό χρειαστεί προκειμένου να διαμορφωθεί το κλειστό γήπεδο σε χώρο περίθαλψης νοσούντων από τον κορονοϊό, σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί, σε συνεννόηση με το Νοσοκομείο Ξάνθης.

«Παίρνουμε προληπτικά μέτρα γιατί δεν θέλουμε να δούμε εικόνες Ισπανίας και Ιταλίας με ασθενείς πεταμένους στα πατώματα. Επικοινωνούμε συνεχώς με επιχειρηματίες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό προκείμενου να μας βοηθήσουν να στήσουμε χώρο νοσηλείας στο Αμοιρίδειο στάδιο. Είναι μεγάλη η ανταπόκριση» είπε στο ethnos.gr ο Μανώλης Τζέπελης.

Ήδη ο δήμος έχει στείλει κατόψεις του χώρου στη διοίκηση του νοσοκομείου Ξάνθης προκειμένου να υποδείξει την σωστή χωροθέτηση και διάταξη των κρεβατιών ενώ έχει ζητήσει λεπτομέρειες για τις προδιαγραφές που θα έχει ο εξοπλισμός ο οποίος θα τοποθετηθεί στο χώρο. «Εμείς προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα και θα γίνει χρήση του χώρου μόνο αν προκύψει ανάγκη» είπε ο δήμαρχος Ξάνθης. Σε δύο βδομάδες φτάνει στην Ξάνθη από το εξωτερικό με χορηγία Ελλήνων και η πρώτη γεννήτρια οξυγόνου για τις ανάγκες του χώρου. «Στεκόμαστε δίπλα στο υπουργείο Υγείας και όλα γίνονται σε άμεση συνεννόηση με το νοσοκομείο» πρόσθεσε.

Συνολικά στο νομό Ξάνθης έχουν καταγραφεί συνολικά 20 κρούσματα ενώ 4 έχουν χάσει τη ζωή τους. Μεταξύ άλλων 5 καταγράφονται σε στρατιωτικές μονάδες, 7 στην ορεινή περιοχή και 7 στον αστικό ιστό, δείχνοντας ότι υπάρχει μεγάλη γεωγραφική και πληθυσμιακή διασπορά αλλά και αυξημένοι κίνδυνοι. Σύμφωνα με πληροφορίες όλα τα τεστ των φοιτητών που επαναπατρίστηκαν και ήταν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία ΝΑΤΑΣΑ και ΖΗΤΑ Παλάς, βγήκαν αρνητικά και αποχωρούν από αυτά. Ωστόσο, έξι από αυτά δεν είχαν ληφθεί σωστά και θα επαναληφθούν.

Την ίδια ώρα ο Δήμος Ξάνθης μετά από επικοινωνία με την Γενική Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη κάνει γνωστό στους πολίτες ότι το νόημα των μέτρων είναι ο δραστικός περιορισμός των μετακινήσεων όλων των πολιτών.

Πηγή φωτογραφιών: xanthinews.gr
Πηγή ethnos.gr

Περισσότερα
Δείτε ακόμα