Αθλητισμός

Ο κορωνοϊός δεν «σταμάτησε» τον διαχρονικό Κιλκισιώτη αθλητή στίβου Κώστα Χαμουρούδη

Το 2020 ήταν η χρονιά του νέου κορωνοϊού, ή πανδημίας του οποίου περιόρισε δραματικά την δραστηριότητα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Δεν «σταμάτησε», όμως, τον διαχρονικό Κιλκισιώτη αθλητή κλασικού αθλητισμού Κώστα Χαμουρούδη στην «οδό» των επιτυχιών και διακρίσεων, την οποία ακολουθεί απαρεγκλίτως εδώ και πολλά χρόνια.

Έτσι, στην περίπτωσή του το 2020 άφησε και ευχάριστες αναμνήσεις, όσο τουλάχιστον για να ελαφρυνθεί κάπως το «βάρος» από τις δυσάρεστες.

Ενώ, δηλαδή, εντός του απελθόντος έτους διεξήχθησαν, λόγων των περιορισμών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μόλις δύο σημαντικές αγωνιστικές εκδηλώσεις διαχρονικών αθλητών κλασικού αθλητισμού, το εκ Πολυκάστρου ορμώμενο στέλεχος αυτού του χώρου σημείωσε λαμπρές επιτυχίες και διακρίσεις και στις δύο.

Η αρχή έγινε το Σάββατο 12.9.20, στο εθνικό στάδιο Αλεξανδρούπολης, όπου διεξήχθη η θεσμική φθινοπωρινή συνάντηση συλλόγων διαχρονικών αθλητών κλασικού αθλητισμού, με συμμετοχές από πολλές περιοχές όλης της χώρας, με τον Χαμουρούδη να κατακτά τέσσερα χρυσά μετάλλια στην κατηγορία της ηλικίας του (55-60), και συγκεκριμένα στο πενταθλορίψεων (σφυροβολίας, σφαιροβολίας, δισκοβολίας, ακοντισμό, ρίψη βαρέος οργάνου) με νέα ατομική επίδοση 2423 βαθμών, στον ακοντισμό με 36,46 μ. στο άλμα εις μήκος με 4,40 μ. και στην σκυταλοδρομία 4Χ100μ. ως μέλος της ομάδας του συνδέσμου Ελλήνων βετεράνων αθλητών στίβου (ΣΕΒΑΣ) Αλεξανδρούπολης.

Ακολούθησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα διαχρονικών αθλητών, οι αγώνες του οποίου διεξήχθησαν την Κυριακή 11.10.20, όπου ο πολυσύνθετος αθλητής κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια επί ισαρίθμων αγωνισμάτων της ίδιας κατά ηλικία κατηγορίας (55-60), στα οποία συμμετέσχε. Ειδικότερα πρώτευσε στο άλμα εις μήκος με 4,52μ. την καλύτερη επίδοση της κατηγορίας του για το 2020, στον ακοντισμό με 38,83μ., επίσης καλύτερη επίδοση της κατηγορίας του για το 2020, και στην σφαιροβολία με 9,67μ.

Ωστόσο, η ατυχία δεν άφησε «αλώβητο» και τον Κώστα Χαμουρούδη, σε σχέση με την παράμετρο των μέτρων κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού, καθώς εξ αιτίας των περιορισμών και των «απαγορευτικών» ανεβλήθησαν βαλκανικές και πανευρωπαϊκές διοργανώσεις διαχρονικών αθλητών κλασικού αθλητισμού, στις οποίες ο Κώστας Χαμουρούδης επρόκειτο να αγωνισθεί με αξιώσεις επιτυχιών και διακρίσεων.

Συγκεκριμένα, ανεβλήθησαν οι βαλκανικοί αγώνες κλειστού στίβου που επρόκειτο να διεξαχθούν στην Σλοβενία, οι πανευρωπαϊκοί αγώνες κλειστού στίβου στην Μπράγκα της Πορτογαλίας, το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου στην Φιλλανδία και οι βαλκανικοί αγώνες ανοικτού στίβου στην Κορυτσά, με την τελευταία διοργάνωση να μετατίθεται για το 2021.

Μιλώντας στον «Μαχητή» ο Κώστας Χαμουρούδης, που με την πληθωρική παρουσία του σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις κλασικού αθλητισμού διαχρονικών αθλητών τιμά τον γενέθλιο τόπο του ως εξέχων αθλητικός «πρεσβευτής» του, δήλωσε, ότι εκείνο, το οποίο προέχει, είναι να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά η πανδημία με συμβολή και του καθενός στην επίτευξη αυτού του αντικειμενικού σκοπού, ώστε να καταστεί δυνατή η επάνοδος στην υγειονομική ομαλότητα, που θα σημάνει και την εξομάλυνση της κατάστασης και στον χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

«Υστερα θα υπάρχει χρόνος και για σωματική και πνευματική προετοιμασία αλλά και για επιλογή αγωνιστικών αντικειμενικώς σκοπών, ώστε να έχουν συνέχεια τα θετικά αποτελέσματα», τόνισε.

Στο πανελλήνιο φθινοπωρινό πρωτάθλημα 2020, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την τακτική συνεδρίαση η ΔΕΕΠ Ν.Δ ν. Κιλκίς γιά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των Ευρωεκλογών.